WADA pateikė apeliaciją po RUSADA priimto ir sportininkę išteisinančio sprendimo bei sieks ketverių metų diskvalifikacijos K. Valijevai.

WADA taip pat sieks anuliuoti K. Valijevos rezultatus Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse. Čiuožėja komandinėje rungtyje padėjo Rusijos olimpinio komiteto komandai (ROC) iškovoti auksą.

Išbraukus ROC rezultatus aukso medaliai atitektų JAV dailiojo čiuožimo komandai.

Tarptautinis olimpinis komitetas svetainei „Inside the Games“ teigė sveikinantis WADA sprendimą teikti CAS apeliaciją bei tikisi, kad „byla bus išnagrinėta kuo greičiau“.

WADA sieks, jog K. Valijevos diskvalifikacija prasidėtų nuo 2021 m. gruodžio 25 d., kuomet čiuožėjos organizme buvo rasta draudžiama medžiaga trimetazidinas.

Mėginio tyrimas neaiškiomis aplinkybėmis vėlavo pusantro mėnesio – atsakymas gautas jau įsibėgėjus Pekino olimpinėms kovoms, kuriose tuo metu 15-metė K. Valijeva suspindo kaip viena ryškiausių žvaigždžių.

RUSADA praėjusį mėnesį visiškai išteisino savo sportininkę: nors ir pripažino, kad ji pažeidė antidopingo taisykles, rusų agentūros teigimu, pati K. Valijeva yra „nekalta ir neatsakinga už aplaidumą“.

WADA tvirtina, kad toks sprendimas yra neteisingas pagal pasaulinį antidopingo kodeksą ir nusprendė pasinaudoti galimybe teikti apeliaciją CAS.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)