B grupėje „Pays d‘Aix Universitete“ komanda su Gerdu Babarsku namuose 21:29 pralaimėjo grupės lyderei vokiečių „Flensburg-Handewitt“ ekipai. G. Babarskas įvarčiais nepasižymėjo. Per 8 rungtynes 6 taškus iškovoję „Aix“ rankininkai išliko ketvirtoje grupės vietoje, kuri garantuoja kelialapį į atkrintamąsias varžybas. Tačiau su Prancūzijos klubu susilygino penktoje pozicijoje esanti Budapešto „Ferencvaroš“ komanda.

„Neblogai žaidėme gynyboje, bet atakose prametėme daug laisvų metimų nuo šešių metrų linijos. Su lyderiais kovojome iki galo ir galutinis rezultatas neatspindi rungtynių eigos. Išsaugome neblogas galimybes patekti į aštuntfinalį. Nors pralaimėjome jau ketvirtas rungtynes iš eilės, bet žinome ką mes galim. Liko dar dvejos rungtynės ir viskas yra mūsų rankose. Tik reikia išbristi iš šios duobės, į kurią patekome. Situacija sudėtinga, nes žaidžiame kas tris dienas. Turime traumuotų žaidėjų, todėl kitiems tenka daugiau minučių aikštelėje, negu įprastai“, – sakė G. Babarskas.

Kitose B grupės rungtynėse autsaideris Ispanijos „Benidorm“ klubas su Rolandu Bernatoniu svečiuose 29:35 pralaimėjo islandų „Valur“ komandai. R. Bernatonis įvarčių nepelnė. 4 taškus turintį „Benidorm“ klubą nuo ketvirtos pozicijos skiria du taškai.

„Rungtynių pradžioje viskas neblogai sekėsi tiek puolime, tiek ir gynyboje. Bet po to varžovai pakeitė gynybos sistemą. Buvo sunkiau pelnyti įvarčius, vartininkas atmušė nemažai metimų ir mūsų žaidimas tapo chaotiškas. Keisdami puolimo sistemas ir norėdami kuo greičiau užpulti, praradome daug kamuolių ir varžovai primetė daug lengvų įvarčių. Net aštuonis įvarčius praleidome į tuščius vartus. Likusiose rungtynėse rungtyniausime su tiesioginiais konkurentais – „Ferencvaroš“ ir „Aix“ klubais. Kovosime dėl pergalių ir sieksime pasinaudoti likusiais šansais“, – teigė R. Bernatonis.

Viltis patekti į atkrintamąsias varžybas jau prarado C grupės autsaiderė Hardo „Alpla“ su Karoliu Antanavičiumi. Austrijos komanda išvykoje 23:27 pralaimėjo danų „Skjern“ ekipai. K. Antanavičius pelnė įvartį. Tik tašką surinkusi „Alpla“ jau neturi galimybių pasivyti pirmojo ketverto.

„Komanda dabar yra sunkioje situacijoje. Dėl traumų nerungtyniauja trys pagrindiniais žaidėjai ir nerandame savo žaidimo. Į Daniją vykome išsikėlę tam tikrus uždavinius. Kai kas pavyko, kai kas ne. Žaidimą gynyboje pavyko pagerinti, bet puolime dar neatrandame savo žaidimo. Panašiai rungtynės klostėsi ir man asmeniškai. Gynyboje pavyko sustabdyti pajėgius varžovus, bet puolime pritrūko tikslumo ir nerealizavau susikurtų progų. Dabar mūsų prioritetas bus Austrijos lyga, kur sieksime susigrąžinti čempionų titulą“, – sakė K. Antanavičius.

D grupėje į paskutinę šeštą vietą nukrito Gintaro Savukyno treniruojami Zaporožės „Motor“ rankininkai. Ukrainos čempionai svečiuose po atkaklios kovos 30:33 pralaimėjo kelialapį į aštuntfinalį užsitikrinusiai danų „Skanderborg Aarhus“ komandai. Jonas Truchanovičius dėl traumos nežaidė. Nuo ketvirtos pozicijos „Motor“ ekipą skiria jau 3 taškai.

„Pirmas kėlinys baigėsi lygiosiomis. Po pertraukos turėjome dvi duobes ir leidome varžovams atitrūkti penkiais įvarčiais. Rungtynių pabaigoje sumažinome atsilikimą, tačiau neliko nei laiko, nei jėgų išlyginti rezultatą. Turim trumpą atsarginių suolą ir tie, kurie išeina į aikštelę po keitimo, neturi pakankamai tokio lygio varžybų patirties. Rezultatu aišku, nesu patenkintas, bet žaidimas nebuvo blogas. Džiaugiuosi vyrų atsidavimu ir kova iki pabaigos. Galimybės patekti į atkrintamąsias varžybas dar prieš šias rungtynes buvo trapios, o dabar dar labiau sumažėjo. Jau ne viskas priklauso tik nuo mūsų rezultatų. Bet kol šansas dar yra, stengsimės jį pagriebti“, – komentavo G. Savukynas.

Priešpaskutinis Europos lygos grupių varžybų turas vyks vasario 21 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją