Iš viso balsavimui buvo nominuoti 36 kandidatai. A. Sorokinas surinko 37 proc. balsų.

2022 metai lietuviui išties buvo įsimintini. A. Sorokinas pagerino 12 valandų, 6 valandų, 100 mylių, 100 km bei 24 valandų bėgimų pasaulio rekordus. Kaip žinia, nė vienas bėgikas pasaulyje nėra pasiekęs tiek rekordų, tokiose įvairiose distancijose.

„Praėję metai buvo įspūdingi. Jie prasidėjo gan sunkiai, dalyvavimas varžybose buvo sudėtingas, nes pasaulį dar kaustė pandemija. Tačiau daug dirbau ir siekiau savo tikslų. Norėjau, kad Lietuvos bėgiko pasiekti pasaulio rekordai ir toliau garsintų mūsų šalį.

Labai dėkoju šeimai, bičiuliams, varžovams, rėmėjams, kurie leido tiesiog bėgti“, – juokiasi geriausias pasaulio bėgikas.

Jis atskleidė, kad šią žinią sužinojo trečiadienio rytą, kai jį pasveikino IAU prezidentas Nadeemas Khanas.

Antrąją vietą IAU balsavime užėmė japonas Haruki Okayama, trečiąją – Ispanijos atstovas Houssame’as Eddine’as Azizis. Tarp moterų geriausia IAU sportininke pripažinta lenkė Patrycja Bereznowska.

A. Sorokinas neslepia, kad 2023 metais jis sustoti neketina.

„Norisi ir šiais metais kažką įrodyti. Planų yra. Žiūrėsime, dirbsime toliau. Kol kas visų savo planų atskleisti negaliu, bet tikrai bus ko siekti“, – pabrėžė A. Sorokinas.

Aleksandras Sorokinas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)