Estijoje vykusio turnyro finiše Lietuvos rinktinė nepaliko jokių vilčių turnyro šeimininkėms iškovodamos pergalę 6:0. Priminsime, jog vakar vykusioje dvikovoje mūsų rinktinė 7:4 nugalėjo ukrainietes.

Lietuvos rinktinei šiose rungtynėse pavyko sėkmingai pradėti rungtynes ir pasižymėti rungtynių pradžioje. Sužaidus kiek daugiau nei tris minutes Gabija Petrauskaitė įsiveržė prie varžovų vartų bei atliko metimą ir nors jį atrėmė vartininkė, pirmoji prie atšokusio ritulio suskubo Klara Miuller pasiuntusi jį į vartus (03:05, rez. perd. G. Petrauskaitė).

Antrajame kėlinyje lietuvėms pavyko visiškai perimti rungtynių kontrolę į savo rankas. Greitoje atakoje dvi mūsų šalies žaidėjos pabėgo prieš vieną gynėją, K. Miuller atliko perdavimą Viltautei Jasinevičiūtei, o ši nieko nelaukdama pelnė antrąjį lietuvių įvartį (22:37, rez. perd. K. Miuller, G. Petrauskaitė).

Kėliniui artėjant prie pabaigos K. Miuller dar kartą pademonstravo savo universalumą. Šį kartą puolėja daugumoje atliko nepriekaištingą metimą iš tolimos distancijos (36:45, rez. perd. Ramunė Maleckienė, Emilija Tučiūtė).

Prieš pat antrojo kėlinio pabaigą į esčių vartus krito ir trečiasis įvartis. Aušrinė Rakauskaitė gražiai suklaidino dvi varžoves ir surado priekyje buvusias K. Miuller ir G. Petrauskaitę. Pastaroji nepagailėjo perdavimo ir K. Miuller beliko iš arti pelnyti trečiąjį savo įvartį (39:57, rez. perd. G. Petrauskaitė, A. Rakauskaitė).

Trečiajame kėlinyje Lietuvos atstovės tik dar labiau didino savo persvarą. V. Jasinevičiūtė siuntė ritulį į vartus po sumaišties prie varžovių vartų (49:24, rez. perd. Vaiva Rastenytė, Gabija Griniūtė), o Vaiva Rastenytė po ilgo slalomo už varžovių vartų iššokusi prieš vartininkę surado tarpą jų vartų gynyboje (42:22, rez. perd. K. Miuller, G. Griniūtė).

Po įtikinamos pergalės mūsų rinktinei buvo įteikta Baltijos moterų taurės nugalėtojų trofėjus, o septynis įvarčius per dvi rungtynes pelniusiai Klarai Miuller – geriausios turnyro žaidėjos titulas.

Po pergalės Lietuvos rinktinės treneris Berndas Haakė šiose rungtynėse išskyrė mūsų žaidimą gynyboje.

„Sveikinimai Lietuvos moterų ledo rituliui – mes iškovojome trofėjų. Abi rungtynės buvo labai gražios, o šiandien mes gynyboje žaidėme labai puikiai, nepriekaištingai pasirodė ir mūsų vartininkė. Visada labai svarbu nepraleisti nė vieno įvarčio.

Ateityje norėtųsi, kad šiame turnyre dalyvautų bent keturios komandos, nes atvykti 13 valandų autobusu ir sužaisti vos dvi rungtynes nėra idealus scenarijus. Visgi, tai puiki pradžia šio turnyro ateičiai. Mums tai taip pat geras pasiruošimas pasaulio čempionatui. Galėjome susiderinti žaidimą penketuose, o taip pat pamatėme ką gali Estija ir Ukraina, kurios taip pat dalyvaus Rumunijoje vyksiančiame čempionate.“

Galutinėje turnyro rikiuotėje už lietuvių liko Ukraina, o estės iškovojo trečiąją poziciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją