Karališkame Varuna jachtų klube vykstančiame čempionate dalyvauja 117 dalyvių iš 24 skirtingų pasaulio šalių. „Masters“ pasaulio čempionato dalyvių amžius – nuo 30 iki 85 metų. Dalyviai suskirstyti į penkias amžiaus grupes.

V. Andrulytė plaukia jauniausioje 30-45 metų amžiaus grupėje. Per šešias regatos dienas planuojama įvykdyti 12 plaukimų.

Šiandien Bankoko įlankoje, kur vyksta regata, vyravo pastovaus stiprumo pietų krypties vėjas. Nors įlankoje vandens paviršius gana lygus, nepasitaiko didelių ar stačių bangų, tačiau po vandeniu tyko stipri 20 m/min greitį siekianti, potvynių ir atoslūgių sukurta, srovė. Sportininkams buriuoti tenka labai strategiškai, apgalvojus tinkamas trajektorijas, nes teisingai neapskaičiavus srovės, ji gali išnešti iš distancijos, o grįžti į ją kainuotų labai daug laiko.

Pirmajame plaukime V. Andrulytės startą buvo galima pavadinti idealiu. Jai puikiai pavyko apskaičiuoti neįprastai stipriai nuo starto nunešančią srovę ir pasirinkti naudingą trajektoriją. Startavusi pirma, sportininkė šią poziciją išlaikė iki pabaigos.

Belaukiant antrojo starto pakilo vėjas ir teisėjai pailgino distanciją. Startavusi lietuvė vijosi varžovus ir pirmąjį ženklą apiplaukė ketvirta. Nors, plaukiant pavėjui link antrojo ženklo, srovė smarkiai nešė į šoną, V. Andrulytei pavyko pasivyti varžovus. Antrame rate sportininkė išsiveržė į priekį ir iki pat finišo išsilaikė pirmoje vietoje.

„Mes, sportininkai, labai rimtai žiūrime į savo darbą. Sportas sunkus ir klaidoms neatlaidus gyvenimo būdas. Dažnai net pamirštame, kad reikia mėgautis tuo, ką darome. Būdama šiame „Masters“ pasaulio čempionate aplink save matau daug vyresnių už mane buriuotojų, kurie pirmiausia mėgaujasi buriavimu.

Toks požiūris labai įkvepia ir primena, kodėl tai darau. Labai džiaugiuosi galėdama šį svarbų olimpinių atrankų sezoną pradėti su tokiu nuostabiu priminimu“, – po pirmos dienos sakė V. Andrulytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją