„Kuvalda“ išmėgins jėgas su pajėgiu Surinamo sportininku Donegi Abena. Šią bekompromisę kovą tiesiogiai rodys „TV3 Sport 2“ kanalas ir naujos kartos televizija „Go3“. Vasario 11-ąją „Glory 83” transliacijos pradžia – 21.00 val.

35 metų 189 cm ūgio S. Maslobojevas su Nyderlanduose užaugusiu ir šiuo metu gyvenančiu D. Abena grumsis antrą kartą. Pirmąsyk jų akistata įvyko 2021 metų spalį. Tada „Kuvalda“ triumfavo po labai atkaklios kovos – skirtingu teisėjų sprendimu. Iki tos kovos S. Maslobojevas kikbokso ringe dėl koronaviruso pandemijos nebuvo pasirodęs daugiau nei pusantrų metų.

Lietuvos atstovas pasaulio čempionu tapo praėjusių metų spalį, kai skirtingu arbitrų sprendimu privertė pasiduoti marokietį Tariką Khabezą. „Kuvalda“ „Glory“ organizacijoje iki šiol laimėjo visas keturias kovas.

Iš viso kikbokso profesionalų varžybose Lietuvos kovotojas iškovojo 36 pergales (21 nokautu), patyrė 5 nesėkmes. Dabar S. Maslobojevas įveikė 12 varžovų iš eilės. Pastarajį kartą „Kuvalda“ nesėkmę patyrė labai seniai – 2017 metų liepą.

192 cm ūgio D. Abena už Lietuvos kovotoją yra net dešimčia metų jaunesnis. Jam – 25-eri. Surinamiečio sąskaitoje kikbokso profesionalų turnyruose – 25 pergalės (6 nokautai), 9 pralaimėjimai. Jis anksčiau dukart grūmėsi dėl čempiono diržo, bet abusyk nusileido oponentams. Pastaruoju metu D. Abena neblizgėjo. Jis iš paskutinių penkių kovų pajėgesnis buvo tik vienoje.

Beje, anksčiau ir S. Maslobojevas, ir D. Abena buvo boksininkai. Lietuvos kovotojas prieš tai dalyvaudavo ir mišrių kovos menų (MMA) varžybose. „Pirmoji mano kova su Abena buvo įdomi. Dabar bus dar įdomesnė“, – savo FB paskyroje teigė S. Maslobojevas.

Šeštadienį Esene vyks septynios pagrindinės kovos. Didelį ažiotažą, be S. Maslobojevo ir D. Abenos akistatos, kels Surinamo atstovo Donovano Wisse ir brazilo Cesaro Almeidos susidūrimas. Tai bus mūšis dėl čempiono diržo vidutinio svorio (iki 85 kg) kategorijoje.

„Glory 83“ išvysime ir vidutinio svorio kovą tarp pirmo penketo kovotojų Serkan Ozcaglayan ir Sergej Braun. Dėmesį prikaustys ir lengvo svorio dvikova tarp Guerric Billet ir Cihad Akipa. Šeštadienį „Glory“ ringe debiutuos estų kovotojas Uku Jurjendal, turintis net 12 nokautų savo sąskaitoje. Sunkiasvoris surems pirštines su marokiečiu Nabil Khachab.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją