Europos lygoje pagaliau debiutavo traumą išsigydęs Karolis Antanavičius. Hardo „Alpla“ komandai atstovaujantis K. Antanavičius negalėjo žaisti nuo praėjusių metų rugsėjo pabaigos, kai gavo peties traumą lemiamose Europos lygos atrankos turnyro rungtynėse.

Lietuvio sugrįžimas nepadėjo Austrijos vicečempionams iškovoti taškų. „Alpla“ rankininkai namuose 26:31 (12:17) pralaimėjo Lisabonos „Sporting“ komandai. K. Antanavičius dukart metė į varžovų vartus, bet įvarčių nepelnė.

Karolis Antanavičius („Alpla“ klubo nuotr.)

Per 7 rungtynes tik tašką iškovojusi „Alpla“ liko paskutinėje šeštoje C grupės vietoje. Nuo ketvirtos pozicijos ir kelialapio į atkrintamąsias varžybas Austrijos klubą skiria 5 taškai.

„Po ketverių mėnesių pertraukos dar reikia laiko pagauti varžybų ritmą. Daug dirbu treniruotėse ir judu tinkama linkme. Dar jaučiasi traumos padariniai, galbūt daugiau psichologiškai ir nejučia norisi pasaugoti traumuotą petį.

Bet tai yra laikina. Laukia daug rungtynių ir tai yra geras laikas kuo greičiau įsivažiuoti. Deja, Europos lygoje pakovoti dėl taškų mums trukdo traumų virtinė. Dėl traumų komandai negali padėti dar du pagrindinės sudėties žaidėjai.

Šansų patekti į atkrintamąsias varžybas turime nedaug. Bet kovosime iki galo. Reikia mėgautis žaidimu Europos lygoje, nes ne kiekvieną sezoną Austrijos klubai patenka į Europos lygos grupių turnyrą“, – sakė K. Antanavičius.

Karolis Antanavičius („Alpla“ klubo nuotr.)

B grupėje į paskutinę šeštą vietą nukrito Ispanijos „Benidorm“ komanda, kurioje rungtyniauja Rolandas Bernatonis. „Benidorm“ rankininkai išvykoje 30:36 (18:21) pralaimėjo vienam grupės lyderių švedų „Ystads IF“ klubui.

Po traumos į aikštelę sugrįžęs R. Bernatonis realizavo abu metimus ir pelnė 2 įvarčius. 4 taškus iškovojusią „Benidorm“ ekipą nuo ketvirtos pozicijos, garantuojančios vietą atkrintamosiose varžybose, skiria tik taškas.

„Žaidžiau apie dešimt minučių. Jau galėčiau žaisti daugiau laiko, nes traumos padarinių nebejaučiu. Tikiuosi, kad po truputį mano žaidimo laikas ilgės. Tiek puolime, tiek ir gynyboje bandėme įvairias žaidimo schemas ir momentais jos gerai veikė.

Bet varžovams labiau sekėsi – jiems į rankas atšoko nemažai kamuolių ir jie turėjo daug antrų šansų. O mes praradom daug kamuolių, norėdami perduoti kamuolį mūsų linijos žaidėjams ir taip kontratakose praleidome greitus įvarčius. Be to nerealizavom net keturių 7 metrų baudinių“, – rungtynes komentavo R. Bernatonis.

Kitose C grupės rungtynėse be traumuoto Gerdo Babarsko žaidusi „Pays d‘Aix Universitete“ komanda svečiuose 25:28 (12:15) pralaimėjo Budapešto „Ferencvaroš“ ekipai. „Aix“ klubas su 6 taškais išsaugojo trečią vietą grupėje, tačiau artimiausius persekiotojus islandų „Valur“ ir „Ferencvaroš“ klubus lenkia tik tašku.

G. Babarskas praleido rungtynes dėl praėjusį penktadienį vykusiose Prancūzijos taurės turnyro rungtynėse patirto veido sumušimo. Tikimasi, kad į aikštelę lietuvis sugrįš jau artimiausiu metu.

D grupėje Gintaro Savukyno treniruojami Zaporožės „Motor“ rankininkai svečių aikštelėje 24:32 (10:18) pralaimėjo pogrupio lyderiui, vietą atkrintamosiose varžybose jau užsitikrinusiam Berlyno „Fuchse“ klubui. Ukrainos ekipos legionierius Jonas Truchanovičius nežaidė dėl plyšusio kojos raumens. 3 taškus turinti „Motor“ komanda užima penktą vietą. Nuo ketvirtos pozicijos ir vietos atkrintamosiose Ukrainos ekipą skiria 2 taškai.

„Susitikome su Vokietijos čempionato lyderiais, kurie laikomi ryškiausiais Europos lygos favoritais. Tokio lygio varžovas neatleidžia menkiausių klaidų. Nesusiklostė pirmas kėlinys ir niekaip negalėjome pralaužti varžovų vartininko, vos per kėlinį atrėmusio net 11 metimų.

Neišnaudojome ir labai palankių susikurtų progų ir jau po pirmo kėlinio atsilikome aštuoniais įvarčiais. Antrame kėlinyje buvo kitas vaizdas – pradėjome kiečiau žaisti gynyboje, susimetėme savo metimus ir antra rungtynių pusė baigėsi lygiosiomis.

Jono labai trūksta mūsų komandai, ypač gynyboje. Šlaunies nugarinės dalies raumens plyšimo gydymas užtrunka ir medikų teigimu, Jonas dar negalės žaisti 2-3 savaites“, – sakė G. Savukynas.

Kitas Europos lygos turas vyks vasario 14 dieną. Iki grupių varžybų pabaigos lieka trys turai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją