Sausio viduryje į ligoninę paguldytam čiuožėjui Romanui Kostomarovui buvo amputuotos abi pėdos, praneša naujienų agentūra TASS, kuri remiasi neįvardintu šaltiniu.

„Deja, teko amputuoti abi pėdas. Operacija praėjo be komplikacijų, kūnas atsigauna. Dabar vyksta kova dėl rankų. Romanas yra sąmoningas, jo bendra būklė gerėja. Tačiau jis ir toliau lieka intensyvios terapijos skyriuje, atidžiai prižiūrimas gydytojų“, – TASS cituoja artimą šaltinį.

Sausio 10-ą šokių ant ledo žvaigždė K. Kostomarovas buvo paguldytas į intensyvios terapijos skyrių su sunkios stadijos plaučių uždegimu. Ilgą laiką jis buvo medikų sukeltoje komos būsenoje.

Gydytojams pavyko išgelbėti sportininko gyvybę, tačiau liga sukėlė daugybę komplikacijų.

45-erių K. Kostomarovas kartu su Tatjana Navka yra 2006 metų Turino olimpinių žaidynių šokių ant ledo nugalėtojas. Čiuožėjai taip pat yra dukart pasaulio ir triskart Europos čempionai.

Nuo ledo nenutolo ir T. Navka – Kremliaus atstovo spaudai Dmitrijaus Peskovo žmona: ji inicijuoja pramoginius ledo projektus, kuriuose aktyviai dalyvauja ir Povilas Vanagas bei Margarita Drobiazko.

Rusijos žiniasklaida spėlioja, kas galėjo lemti plaučių uždegimą. Skelbiama, kad aktyvią sportinę karjerą baigęs vyras dalyvavo ledo šou programose.

Paskutinis jo pasirodymas – „Ozo šalies burtininko“ spektaklis ant ledo sausio 8 dieną.

Tądien vyras surengė net tris pasirodymus Kolomnoje, Zaraiske ir Kaširoje netoli Maskvos spaudžiant 20-25 laipsnių šalčiui.

„Sport Ekspress“ skelbia, kad čiuožėjo būklė nepablogėjo per naktį, net ir karščiuodamas (38,4+) nepraleido suplanuotų pasirodymų.

„Mačiau jį paskutinę spektaklio dieną, jis neturėjo temperatūros. Jis sakė, kad kosėja ir jam šiek tiek skauda krūtinę, bet karščiavimo nebuvo“, – „RIA Novosti Sport“ kalbėjo žinoma šokių ant ledo trenerė Tatjana Tarasova.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)