„Nuo praėjusių metų rusai nužudė 231 Ukrainos sportininką ir trenerį, 15 buvo sužeisti, 28 sulaikyti, 4 laikomi dingusiais be žinios. Pradėti šį genocido karą įsakė Putinas, bet jį kariauja paprasti rusai. IOC turi atsisakyti mėginimų paslėpti Rusijos nusikaltimus po baltomis vėliavomis“, - parašė jis tviteryje.

Kaip jau buvo pranešta, IOC paskelbė pareiškimą, kuriame svarstoma galimybė leisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti kitąmet Paryžiuje įvyksiančiose olimpinėse žaidynėse su neutralia vėliava.

Ukraina griežtai sukritikavo šią TOK iniciatyvą ir pagrasino boikotu. Savo ruožtu, Tarptautinis Olimpinis Komitetas pasmerkė Ukrainos grasinimus boikotuoti 2024 metų Paryžiaus vasaros olimpines žaidynes ir pareiškė, kad toks grasinimas esą prieštarauja olimpinio judėjimo pagrindams ir principams.

TOK teigimu, dėl atskirų Rusijos ar Baltarusijos atletų dalyvavimo olimpinėse žaidynėse Paryžiuje 2024 metais su neutralia vėliava dar esą nėra tartasi ir nuspręsta.

„Boikotas yra nusižengimas Olimpinei chartijai, kuri visus nacionalinius olimpinius komitetus įpareigoja dalyvauti olimpiadoje nusiunčiant atletus“, – sakoma toliau pranešime. Istorija esą rodo, kad ankstesni boikotai nepasiekė savo politinių tikslų ir tik nubaudė boikotuojančių nacionalinių olimpinių komitetų atletus.