Lietuvos duetas, šeštadienį be klaidų atlikęs laisvąjį šokį, už jį pelnė 118,34 balo ir užfiksavo savo sezono rekordą, tačiau to išsvajotam podiumui neužteko.

A. Reed ir S. Ambrulevičių galiausiai pralenkė suomiai (120,65 balo), britai (123,77 balo) bei italai (124,91 balo).

Pirmoje, ritminio šokio rungtyje, Lietuvos atstovų pasirodymas buvo įvertintas 77,33 balo. Iki praėjusį rugsėjį fiksuoto asmeninio rekordo jiems pritrūko kiek daugiau nei pusantro balo.

28-erių amerikietė ir dvejais metais vyresnis kaunietis prieš laisvąjį šokį nežymiai atsiliko nuo pirmenybių šeimininkų Juulios Turkkilos ir Matthiaso Versluis (77,56 balo).

Antri rikiavosi britai Lilah Fear ir Lewisas Gibsonas (84,12), o pirmavo praėjusio čempionato bronziniai prizininkai iš Italijos Charlene Guignard ir Marco Fabbri (85,53). Ši rikiuotė nepakito ir po laisvojo šokio.


Iki šiol aukščiausias Marie France Dubreuil, Patrice'o Lauzono ir Romaino Haguenauer auklėtinių pasiekimas Europos pirmenybėse buvo pernai užimta aštunta vieta.

Šeštadienį Espe savo laisvąjį šokį atliko ir antroji Lietuvos pora: čempionato debiutantė Paulina Ramanauskaitė, kuriai penktadienį sukako 20 metų, ir ketveriais metais vyresnis Deividas Kizala.

Kelis kartus pusiausvyros neišlaikę mūsiškiai sukaupė 81,14 balo ir galutinėje įskaitoje su 136,20 balo liko 17-i.

Varžybas pradėjo 23 šokėjų duetai.


Primename, kad vieninteliai medalius Europos dailiojo čiuožimo pirmenybėse laimėję Lietuvos atstovai yra Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas, 2000-aisiais ir 2006-aisiais užsikabinę bronzą tose pačiose šokių ant ledo varžybose.

Šiose Europos pirmenybėse nedalyvavo dėl karo Ukrainoje suspenduoti Rusijos ir Baltarusijos sportininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją