Jau trečio iš eilės pasaulio čempionų titulo siekiantys Danijos rankininkai Gdanske vykusiame pusfinalyje 26:23 (15:10) įveikė Ispanijos rinktinę. Nuo pat rungtynių pradžios į priekį išsiveržę danai varžovams taip ir neleido išlyginti rezultato. Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė Simonas Pytlickas, pelnęs 6 įvarčius, 5 įvarčius įmetė Magnusas Saugstrupas Jensenas. Ispanų komandai 5 įvarčius surinko Alexas Duišebajevas.

Danijos rankininkai gali tapti pirmaisiais istorijoje, kurie laimės tris pasaulio čempionatus iš eilės.

Nutraukti Danijos rinktinės dominavimą sieks Tokijo olimpinių žaidynių čempionai Prancūzijos rankininkai. Stokholme vykusiame pusfinalyje prancūzai 31:26 (16:12) nugalėjo net 19 tūkstančių žiūrovų palaikomą praėjusio 2021 m. pasaulio čempionato vicečempionę ir praėjusių metų Europos čempionę Švedijos rinktinę.

Nugalėtojams 6 įvarčius pelnė Ludovicas Fabregasas, po 5 įvarčius prie pergalės pridėjo Kentinas Mahe ir Dika Memas. Švedijos komandai 5 įvarčius pelnė Ericas Johanssonas.

Pasaulio čempionatų rekordininkė Prancūzijos rinktinė planetos pirmenybes yra laimėjusi net 6 kartus. Paskutinį kartą prancūzai triumfavo dukart iš eilės 2015 ir 2017 m., o vėliau sostą užleido dukart iš eilės 2019 ir 2021 m. laimėjusiems danams.

Prancūzijos ir Danijos rinktinės kovojo paskutinių dvejų olimpinių žaidynių finaluose. 2016 m. Rio de Žaneire pirmą kartą istorijoje olimpiniais čempionais tapo Danijos rankininkai. 2020 m. Tokijo žaidynių finale Prancūzijos rinktinė atsirevanšavo danams finale ir olimpine čempione tapo rekordinį trečią kartą.

Finale laukia ir intriguojanti Prancūzijos ir Danijos rinktinių žvaigždžių, po tris kartus geriausiais pasaulio metų rankininkais išrinktų Nikolos Karabatičiaus ir Mikkelio Hanseno akistata. Jie laikomi geriausiais pastarojo dvidešimtmečio planetos rankininkais. Prancūzijos rinktinės gretose net tris kartus olimpiniu čempionu tapęs 38-erių metų N. Karabatičius geriausiu pasaulio rankininku buvo išrinktas 2007, 2014 ir 2016 m. Danijos rinktinės lyderis 35-erių M. Hansenas geriausiu pasaulyje tapo 2011, 2015 ir 2018 m.