Tai ketvirtadienį pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis Nacionalinio olimpinio komiteto (NOK) prezidentu, Ukrainos jaunimo ir sporto ministru Vadymu Hutcaitu.

Pasak jo, Ukraina ir toliau ragins IOC narius neleisti grįžti į tarptautinį sportą šių dviejų šalių atstovams.

„Kai kurios tarptautinės federacijos pasipiktino IOC mėginimu remti rusų ir baltarusių sugrįžimą. Jų vadovai ignoravo kvietimą į Olimpinį viršūnių susitikimą ir išdėstė savo poziciją per atitinkamas IOC konsultacijas“, – pabrėžė Ukrainos NOK prezidentas.

Jis pažymėjo, kad tokia situacija nepriimtina ir Ukrainos valstybei.

„Mes kreipėmės ir kreipsimės į visas tarptautines organizacijas, kurios gali daryti įtaką situacijai ir į kurių nuomonę gali atsižvelgti IOC nariai. Mūsų pozicija nesikeičia: kol Ukrainoje tęsiasi karas, Rusijos ir Baltarusijos sportininkų neturi būti tarptautinėse varžybose“, - pareiškė V. Hutcaitas.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba taip pat pakomentavo IOC pareiškimą dėl galimo leidimo rusams ir baltarusiams dalyvauti tarptautinėse varžybose, pavyzdžiui, Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

„IOC ignoruoja Rusijos karo nusikaltimus, teigdamas, kad „nė vienam sportininkui neturėtų būti uždrausta varžytis tik dėl jų paso“, nors Rusija toliau žudo Ukrainos sportininkus dėl jų pasų. Raginu visus sportininkus išsakyti savo poziciją“, – rašo Ukrainos diplomatijos vadovas „Twitter“ paskyroje.

„rbc.ua“ primena, jog IOC prezidentas Thomas Bachas pareiškė norintis, kad Rusijos ir Baltarusijos sportininkai galėtų dalyvauti žaidynėse Paryžiuje, net jei Rusijos karas prieš Ukrainą dar tęstųsi. Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas taip pat mano, kad rusai ir baltarusiai turėtų dalyvauti 2024 metų vasaros olimpinėse žaidynėse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)