Espe šalies garbę turėjo ginti 15-metė tokio rango varžybų debiutantė Meda Variakojytė. Bet ją eliminavo trauma.

„Prieš keletą dienų ji startavo Rygoje ir ten skaudžiai krito. Skausmas nepraėjo, nors darėme viską, vakar vyko savotiška gelbėjimo operacija. Bet šiandien per treniruotę Meda vis tiek negalėjo atlikti nė vieno šuolio, tad nutarta nestartuoti. Ką padarysi, toks kartais būna sportas. Visada apeidavome panašias problemas, o šįkart nepasisekė“, – Delfi komentavo V. Jasutis.

Ironiška, jog M. Variakojytė buvo trečias pasirinkimas dėliojant Lietuvos rinktinės sudėtį Europos čempionatui.

Pajėgiausią Lietuvos solistę Aleksandrą Golovkiną ilgam iš rikiuotės išvedė šį mėnesį Leik Plaside (JAV) vykusios žiemos universiados metu plyšęs raumuo.

Vietoje lyderės keliauti į Suomiją turėjo Jogailė Aglinskytė, tačiau artėjant čempionatui ją užklupo ūmūs nugaros skausmai.

„Pakeisti dar vienos čiuožėjos varžybų dieną jau buvo nebeįmanoma“, – apgailestavo V. Jasutis.

Atsigriebti lietuviai galės šokių ant ledo varžybose – ir mėgins padaryti tai su kaupu.

Ant Espo ledo suksis dvi Lietuvos poros: Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius, taip pat Paulina Ramanauskaitė ir Deividas Kizala.

Pirmieji praėjusiame Europos čempionate užėmė aukščiausią karjeroje aštuntą vietą, o šįkart jau žvalgosi ir į apdovanojimų pakylą.

Saulius Ambrulevičius ir Allison Reed

„Ačiū Dievui, šiame fronte su sveikata viskas gerai, viskas puiku. Kad tik neprisišnekėjus... Aišku, medalis visada svajonė. Bet dabar, matyt, jiems atėjo metas jį laimėti.

Kaip bus – matysime. Pagrindiniai konkurentai suomiai (Juulia Turkkila ir Matthiasas Versluisas – Delfi) čiuožia namie. Aišku, dailiajame čiuožime namų sienos nėra pagrindinis faktorius, bet vis tiek.

Vertinimo sistema tokia, kad visi moka pasiskaičiuoti, kiek gali gauti balų, mato sezono rezultatus. Šįkart nebus olimpinių čempionų (Gabriellos Papadakis ir Guillaume'o Cizerono iš Prancūzijos – Delfi), kurie pristabdė savo karjerą, nėra keleto kitų pajėgių porų. Automatiškai ateina eilė pasireikšti kitiems. Dabar mūsų pora – trečia pagal pajėgumą. Bet už dyka medalių niekas nedalina, reikia juos užsitarnauti, reikia realizuoti savo galimybes, čiuožti be klaidų“, – svarstė V. Jasutis.

Savo ritminius šokius konkurentai pristatys penktadienį – A. Reed ir S. Ambrulevičiaus pasirodymo metu skambės grupės „Yello“ muzika rumbos, mambos ir sambos motyvais. Laisvasis šokis ir lemiama kova dėl medalių laukia šeštadienį – paskutinę varžybų dieną.

Beje, pirmenybės turėjo vykti Helsinkyje, bet buvo perkeltos į Espą dėl to, jog pagrindinė Suomijos sostinės arena priklauso ryšiais su prezidentu Vladimiru Putinu pagarsėjusiems Rusijos oligarchams Genadijui Timčenkai ir Romanui Rotenbergui.

Nuo karo Ukrainoje pradžios čia nebeorganizuojami jokie renginiai.

„Mums Espas gerai pažįstamas, lietuviai čia dalyvavę daug įvairių varžybų. Sąlygos – įprastos, nėra kažkuo išskirtinės, bet nėra ir jokių nesklandumų“, – atsiliepė V. Jasutis.

Trečiadienį Europos čempionatas startavo vyrų ir porų varžybomis.

Tarp vyrų po trumposios programos į lyderius išsiveržė Prancūzijai atstovaujantis Adamas Siao Him Fa (96,53 balo), lenkiantis italą Matteo Rizzo (86,46) ir Latvijos viltį Denisą Vasiljevą (84,81).

Porų varžybose pirmauja italai Sara Conti ir Niccolo Macii (70,45), o įkandin seka du vokiški duetai: Annika Hocke ir Robertas Kunkelis (67,08) bei Alisa Efimova ir Rubenas Blommaertas (62,77).

Čempionate nedalyvauja suspenduoti Rusijos ir Baltarusijos sportininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją