Moterų 15 km varžybose Natalija Kočergina užėmė 51-ą vietą (šaudymas 1+0+1+2), Gabrielė Leščinskaitė – 59-ą (2+0+0+2), o J. Traubaitė – 65-ą (0+0+0+1).

Rungtyje startavo 94 biatlonininkės. 22-ejų J. Traubaitė antrą kartą šį sezoną pelnė mažiau nei 150 kvalifikacinių IBU taškų. Jei sportininkei pavyktų tokį rezultatą užfiksuoti trečią sykį, ji galėtų dalyvauti ir pasaulio taurės varžybose.

„Kol kas įspūdžiai labai geri – graži vietovė, puikus oras, šauni atmosfera. Pirmas startas, ypač šaudymo atžvilgiu, irgi sėkmingas. Tiesa, pati trasa bent man tikrai nelengva – ypač antroje dalyje esantis pakilimas labai sunkus, tikriausiai prisideda ir kalnai. Apie savo poziciją visai negalvojau, tiesiog norėjosi kuo geriau šaudyti ir slysti tiek greitai, kiek leis jėgos. Jėgų galėjo būti ir daugiau, bet dėl šaudymo, iš tikrųjų, šiandien ir pati kiek nustebau. Tikrai nesitikėjau, kad varžybas pavyks pabaigti tik su viena baudos minute – dėl to labai smagu“, – komentavo J. Traubaitė.

Beje, trečiadienį ji nepataikė į paskutinį taikinį iš 20-ies. Iki praėjusių metų pavasario vilnietė dalyvaudavo orientavimosi sporto varžybose: pernai ji iškovojo pasaulio U23 taurę bei bronzos medalį pasaulio jaunimo čempionate. J.T raubaitės taiklumas šaudykloje pranoksta visų kitų Lietuvos biatlonininkų, karjerą pradėjusių kitose sporto šakose, pirmų metų rezultatus.

„Didelės paslapties lyg ir nėra, itin stabiliai šaudydama kol kas tikrai nesijaučiu. Šiaip kas kartą tiesiog bandau tvarkingai atlikti visus reikiamus žingsnius – kartais rezultatas geresnis išeina, kartais ir ne taip pasiseka. Dabar, kai kas nors iš kitos aplinkos paklausia, ar sunku pataikyti, atsakau, kad nežinau, bet nepataikyti tai tikrai labai lengva. Yra tiek daug dalykų, kuriuos reikia kontroliuoti ir atlikti teisingai, norint, kad viskas pavyktų“, – šyptelėjo J. Traubaitė.

Judita Traubaitė

Pirmą čempionato auksą iškovojo vokietė Lisa Maria Spark (0+0+0+0), kuri vos 5,5 sek. pranoko tituluotą ukrainietę Juliją Džymą (0+1+0+0) bei 33,3 sek. – kitą Vokietijos biatlonininkę, 18-metę Seliną Grotian (0+0+0+2).

Įdomu, jog iškart po finišo pirmoje vietoje klasifikuojama buvo Italijos atstovė M. Carrara. Iš pradžių jai buvo įrašyta tik viena klaida šaudykloje, vėliau teisėjai peržiūrėjo protokolą ir pridėjo dar du netaiklius šūvius, kurie 25-erių biatlonininkę nubloškė į 11-ą poziciją.

Pasirodo, jog apie klaidą teisėjus informavo pačios M. Carraros treneris, kuriam neprasprūdo pro akis, jog šaudykloje du auklėtinės taikinius susimaišiusi užvertė nuo gretimo kilimėlio šaudžiusi konkurentė.

„Aš nesupratau, kad nepataikiau, man tai pasakė treneris po finišo. Buvo priimtas atitinkamas sprendimas – manau, gerai, kad galų gale laimėjo stipriausia sportininkė“, – komentavo italė, kurios žingsnį Tarptautinės biatlono sąjungos (IBU) paskyra socialiniame tinkle pavadino „fantastiškai garbingu“.

Vyrų 20 km asmeninėse lenktynėse Karolis Dombrovskis užėmė 20-ą vietą (0+1+0+1), identiškai šaudęs Jokūbas Mačkinė – 53-ą, Tomas Kaukėnas – 57-ą (1+2+0+2), Nikita Romanovas – 75-ą (2+0+1+2), o Stepanas Terentjevas – 91-ą (2+1+0+3). Varžybose dalyvavo 112 biatlonininkų.

Europos čempiono titulas atiteko nė vienos baudos minutės neuždirbusiam norvegui Endre Stroemsheimui, kuris net 2 min. 4,7 sek. pranoko sidabrą iškovojusį ukrainietį Antoną Dudčenką (0+1+0+0) bei 2 min. 16,5 sek. – slovėną Lavro Planką (1+0+0+0).

Čempionatą kartu su pajėgiausiais žemyno biatlonininkais praleidžia vasario 8-19 dienomis Oberhofe (Vokietija) vyksiančioms planetos pirmenybėms besiruošiantis Lietuvos rinktinės lyderis Vytautas Strolia.

Penktadienį Europos čempionate tiek moterys, tiek vyrai dalyvaus sprinto rungtyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją