Čempionatą priima keturi Lenkijos miestai – Krokuva, Gdanskas, Katovicai ir Plockas bei penki Švedijos miestai – Stokholmas, Malmė, Geteborgas, Jonšiopingas ir Kristianstadas.

Atidarymo rungtynės vyko Katovicuose, o finalas sausio 29 d. bus žaidžiamas Stokholme.

Atidarymo rungtynėse 10 tūkstančių žiūrovų palaikoma turnyro šeimininkė Lenkijos rinktinė susitiko su Tokijo olimpinių žaidynių čempionais Prancūzijos rankininkais. Po atkaklios kovos lenkai turėjo pripažinti tituluotų varžovų pranašumą 24:26 (13:14).

Ketvirtadienį žaidžiamos dar septynerios rungtynės.

32 rinktinės buvo suskirstytos į aštuonias grupes. Į antrąjį etapą pateks po tris geriausias grupių komandas.

Pasaulio čempionės titulą gina Danijos rinktinė, kuri siekia laimėti aukso medalius jau trečią kartą iš eilės. Iki tol triskart laimėti pasaulio čempionato dar nepavyko nei vienai komandai.

Daugiausia kartą stipriausios planetos rinktinės vardą yra iškovojusi Prancūzijos rinktinė. Prancūzai čempionais tapo net 6 kartus. Po 4 kartus aukso medalius laimėjo Švedijos ir Rumunijos rinktinės.

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė pasaulio čempionato finaliniame etape yra dalyvavusi vienintelį kartą 1997 metais. Olimpinio ir pasaulio čempiono Valdemaro Novickio treniruojami Lietuvos rankininkai Japonijoje vykusiose pasaulio pirmenybėse užėmė 10 vietą.

Lietuviškų akcentų bus ir šių metų pasaulio čempionate. Jame teisėjaja Lietuvos teisėjų pora Vaidas Mažeika ir Mindaugas Gatelis. Jiems tai jau ketvirtas pasaulio vyrų rankinio čempionatas. Prieš tai lietuviai teisėjavo 2009, 2015 ir 2017 m. čempionatuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją