Kovoje dėl trečiosios vietos Lietuvos rankininkai sekmadienį 24:15 (15:9) nugalėjo turnyro šeimininkę Latviją.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė 4 įvarčius pelnęs Lukas Simėnas. Po 3 įvarčius prie pergalės pridėjo Romas Aukštikalnis, Mykolas Lapiniauskas ir Eimantas Grimuta.

Šeštadienį vykusiame pusfinalyje Lietuvos rinktinė apmaudžiai minimaliu skirtumu 26:27 (15:13) pralaimėjo Suomijos komandai.

Lietuviai pirmavo beveik visas rungtynes, tačiau susitikimo pabaigoje suomiai sugebėjo ne tik išlyginti, bet ir persverti rezultatą. Pusfinalyje Lietuvos rinktinei Benas Petreikis pelnė 6 įvarčius, 5 – Matas Aukštikalnis, 4 – L. Simėnas, 3 – R. Aukštikalnis.

Baltijos taurės turnyro nugalėtojais tapo Suomijos rankininkai, kurie finale 31:29 nugalėjo Estijos rinktinę.

„Pusfinalio susitikimas su Suomija nesusiklostė dėl tokio lygio rungtynių patirties stokos. Ilgą laiką kontroliavome rungtynių eigą ir antrame kėlinyje turėjome ne vieną galimybę nutolti nuo varžovų. Bet pristigome patirties užtikrintai realizuoti susikurtas puikias progas. Turnyre žaidė daug jaunų rankininkų, todėl dar trūksta stabilumo visų rungtynių metu ir būna momentų, kai žaidimas išsiderina, – sakė Lietuvos rinktinės treneris Gintaras Savukynas.

– Rungtynėse su Latvija vyrai tinkamai susikaupė ir buvo labai darnus komandinis darbas. Sunku prisiminti tarptautines rungtynes, kur varžovams į Lietuvos rinktinės vartus pavyko įmesti vos 15 įvarčių. Vyrai sunkiai dirbo gynyboje, labai gerai jiems padėjo vartininkai ir pasiekėme puikų rezultatą.“

Baltijos taurės turnyre Lietuvos rinktinė vertėsi be ilgamečių lyderių – geriausio 2022 m. Lietuvos rankininko Aideno Malašinsko, taip pat Gerdo Babarsko, Mindaugo Dumčiaus ir kitų. Prieš turnyrą Pasvalyje vykusioje treniruočių stovykloje dėl traumų ir ligų iš rikiuotės iškrito dar šeši žaidėjai. Tarp jų – komandos senbuviai Jonas Truchanovičius, Gytis Šmantauskas ir Deividas Jovaišas.

„Rygoje norėjome išbandyti kuo daugiau jaunų rankininkų, kurie debiutavo nacionalinėje rinktinėje arba iki tol žaidė tik epizodiškai. Prie jų prisidėjo patyrę Benas Petreikis, Lukas Simėnas, užsienio klubuose žaidžiantys vartininkai Lukas Gurskis ir Matas Pranckevičius. Kadangi į Rygą atvykome išretėjusia sudėtimi, jauni rankininkai gavo dar daugiau laiko aikštelėje parodyti savo galimybes, – teigė G. Savukynas.

– Gerą įspūdį paliko Danijos aukščiausios lygos „Skjern“ klubo akademijoje tobulėjantys broliai Matas ir Romas Aukštikalniai, taip pat tik paskutiniu momentu prie rinktinės prisidėjęs Ernestas Stvolas. Visiems jauniems ir perspektyviems rankininkams duodame ir duosime šansą pasirodyti nacionalinėje rinktinėje ir visi turi šansą tapti reguliariais rinktinės nariais.“

Artimiausios rungtynės Lietuvos rinktinės laukia 2024 m. Europos čempionato atrankos turnyre. Lietuvos rankininkai kovo 8 d. svečiuose ir kovo 12 d. namuose susitiks su Sakartvelo rinktine.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją