Įvairių amžiaus grupių Europos čempionatuose mūsų imtynininkai ir imtynininkės laimėjo keturis medalius. Esame pripratę prie graikų-romėnų ir moterų imtynių atstovų ir atstovių pergalių, todėl itin nudžiugino, bet nenustebino kelmiškio Roko Miliausko antra vieta Europos U15 čempionate. Vien tik parašyti apie Roko užimtą poziciją yra per mažai. Laimėjimų pasodrinimui neprošal priminti, kad Rokas Europos čempionato finišo tiesiojoje grūmėsi su dviem azerbaidžaniečiais ir vienu armėnu. Patiesti du šių šalių atletai ir tik nesusiklosčiusi finalinė dvikova su azeriu skyrė jį nuo čempionato aukso.

Bulgarijoje trečiu rimtu apdovanojimu savo kolekciją papildė Kamilė Gaučaitė. 22-iejų atletė prieš šešis metus laimėjo Europos ir pasaulio jaunių (U17) čempionatų bronzos medalius, o šį pavasarį, iškovojusi Europos U23 sidabrą pakilo į naują lygį ir, trenerio Aivaro Kaselio nuomone, yra geriausia šių metų šalies imtynininkė.

Įkandin Kamilės pagreitį įgavo jos komandos draugė Gabija Dilytė. Apskritai, be nuostabos apie šią panelę neįmanoma kalbėti. Na, pasvarstykime. Europos U23 čempionatas. Mažasis finalas Plovdive. Lemiamoje kovoje su turke minus šeši taškai, o iki dvikovos pabaigos vos mažiau nei pusė minutės. Įkyri coliukė nenuleidžia rankų, susuka varžovę it sušį ir priveržia mentėmis prie kilimo. Švari pergalė likus 8-iom sekundėm iki pabaigos!

Eimantas Andriuška – tikras atradimas. Kuršėniškis Europos jaunių (U17) čempionate Bukarešte suklupo vienąsyk – aštuntfinalio imtyje prieš gruziną. Kitose dvikovose Eimantas varžovus užbombordavo ištobulintais dieviškais metimais per dubenį ir į Šiaulių rajoną atgabeno lauktą bronzinį trofėjų.

Eilinę pergalę tarptautinėje arenoje iškovojo Mantas-Kazimieras Sinkevičius. Šiemet 31-nerių kaunietis Brazilijoje tapo Kurčiųjų olimpinių žaidynių nugalėtoju.

Pasaulio veteranų čempionate Bulgarijoje sublizgėjo Antanas Merkevičius. Lemiamoje kovoje dėl bronzos Antanas nepaliko vilčių amerikiečiui Michaeliui Lee Madriui (11:0) ir užėmė trečią vietą. Tai jau antras pagėgiškio apdovanojimas, iškovotas pasaulio veteranų čempionatuose. A.Merkevičiaus kraitėje taip pat puikuojasi 2016-ais metais Lenkijoje laimėtas sidabro medalis.