Rugpjūčio 23 d. atlikus dopingo testą, sportininko organizme rastas uždraustas preparatas klomifenas. Ši medžiaga sportininkams draudžiama vartoti tiek varžybų, tiek ir ne varžybų metu.

Klomifenas traktuojamas kaip antiestrogeninis stimuliatorius.

E. Skurdelis suspenduotas nuo rugsėjo 15 dienos, kai buvo gauti testo rezultatai.

Laikinas nušalinimas galioja iki galutinio sprendimo priėmimo. Kol vyksta sportininko bylos nagrinėjimas, Lietuvos antidopingo agentūra daugiau bylos aplinkybių komentuoti negali, skelbiama pranešime spaudai.

Pats E. Skurdelis draudžiamų medžiagų vartojimą neigia, todėl buvo pradėtas nuoseklesnis tyrimas.

Lietuvos bokso federacija (LBF) palaiko Lietuvos antidopingo agentūros sprendimą vykdyti tolesnį tyrimą. LBF atstovai nėra kompetentingi spręsti, kaip procesas galėtų pasibaigti tol, kol nėra pateiktos išsamios tyrimo išvados.

E. Skurdelis buvo ir yra labai perspektyvus boksininkas, turintis tikslą patekti į Paryžiaus olimpines žaidynes. Vis dėlto, jei tyrimo išvados sportininkui bus nepalankios, LBF palaikys Lietuvos antidopingo agentūros sprendimą skirti diskvalifikaciją.

LBF palaiko tik švarų sportą. Kiekvienas LBF sportininkas, dalyvaujantis Europos ir pasaulio čempionatuose bei atstovaujantis Lietuvos rinktinei, yra supažindintas su WADA dopingo kontrolės taisyklėmis ir skatinamas nuolat domėtis dažnai atsinaujinančiu Draudžiamų medžiagų sąrašu.

Pernai pasaulio čempionate Lietuvos rinktinės lyderiu tapęs E. Skurdelis iškovojo tris pergales ir liko per žingsnį nuo medalio.

Edgaras Skurdelis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją