Iš Australijos, kur praėjusią savaitę vyko pirmenybės, antradienį grįžęs 27-erių panevėžietis teigė puoselėjęs vilčių gerinti savo asmeninius rekordus.

Vis dėlto tokio tempo Melburne jis neišvystė, nors šį sezoną kamavusiomis nugaros problemomis ir nebesiskundė.

„Buvau pasiruošęs geriau, vertindamas treniruotes tikėjausi, kad ir laikai bus žymiai geresni. Bet kelionės, laiko pasikeitimas... Išėjo kaip išėjo. Kalbėjausi su treneriu, kas galėjo turėti įtakos – sakė, kad dar reikės viską išsiaiškinti“, – komentavo patyręs sportininkas, kurį pastaruoju metu treniravo ne tik Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Žilvinas Ovsiukas, bet ir nuo karjeros pradžios lydėjusi Ina Paipelienė.

Bronza D. Rapšys pasidabino 400 m plaukimo laisvu stiliumi finale. Perpus trumpesniame nuotolyje jis pozicijų neišlaikė ir tenkinosi septinta vieta.

Apibendrindamas visų metų rezultatus, plaukikas neslėpė apmaudo.

„Šitie metai buvo labai sunkūs, traumos ir taip toliau... Belieka tikėtis, kad kiti metai bus geresni ir be jokių triukų“, – sakė D. Rapšys.

Artimiausias kelias savaites jis skirs šeimai ir didžiosioms metų šventėms, per kurias tikisi pasimėgauti žiemos malonumais – dėl stovyklų užsienyje sniego D. Rapšiui dar neteko čiupinėti.

Tiesa, lauktos vasaros Melburne plaukikai taip pat nepatyrė, o kadangi varžybos vyko pusiau atvirame baseine, teko ir pakalenti dantimis.

„Apskritai dėl oro nelabai sekėsi – galvojome, kad Australijoje bus labai šilta, bet nieko panašaus, reikėjo ir striukes užsidėti. Taip prisirengę eidavome į startą, nusirengus šaldavome, starto bokšteliai – lediniai. O tik išvažiavome, ir ten jau iki 30 laipsnių pakepino“, – rankomis skėsčiojo D. Rapšys.

Jis kol kas negalėjo pasakyti, kieno padedamas pradės atrankos į 2024-ųjų Paryžiaus olimpines žaidynes metus.

„Pranešime bet kokiu atveju“, – patikino D. Rapšys.


Primename, kad kitą medalį Melburne vykusiame čempionate Lietuvai atnešė Rūta Meilutytė, laimėjusi auksą 50 m plaukimo krūtine rungtyje. Dvigubai ilgesnėje distancijoje ji buvo diskvalifikuota dėl klaidos starte.

Čempionate taip pat startavo Andrius Šidlauskas, kuriam nė vienoje iš plaukimo krūtine distancijų nepavyko pasiekti pusfinalių.

Bendroje pirmenybių įskaitoje Lietuvos rinktinė pasidalino 16-17-a vietomis su Ispanija. Medalius pelnė 23 šalių atstovai, o didžiausią kraitį tradiciškai surinko JAV plaukikai (18 aukso/14 sidabro/17 bronzos medalių).

Antra buvo Kinija (18/2/8), trečia – Italija (9/7/6). Varžybų šeimininkai australai liko ketvirti (6/9/4).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją