„Labai branginu šį laimėjimą, nes jis simbolizuoja tai, ką išgyvenau viduje, yra tarsi atspirties taškas – patvirtinimas, kad galiu“, – sakė plaukimo krūtine specialistė.

Praėjusią savaitę 100 m distanciją finale ji nuplaukė antra, praleidusi į priekį tik amerikietę Lilly King. Bet netrukus lietuvė buvo diskvalifikuota dėl taisyklių pažeidimo – po starto ji atliko du plaukimui peteliškės stiliumi būdingus judesius kojomis, nors leidžiamas tik vienas.

Dabar R. Meilutytė tvirtina į finišą skubėjusi nenutuokdama, jog jos lenktynės su L. King baseine jau buvo praradusios prasmę.

„Nieko nenujaučiau – plaukdama sąmoningai apie nieką negalvoju. Be abejo, nuostabos pamačius švieslentę buvo, tikrai to nesitikėjau. Bet taip jau būna. Tiesiog reikia būti dar atidesnei, dar labiau stengtis laikyti kojas stabiliai, atkreipti daugiau dėmesio į detales.

Visada gali būti geriau, bet man visai neapmaudu. Esu laiminga dėl šio čempionato ir jame įgytos patirties“, – komentavo 25-erių kaunietė.


Po kelių dienų ji atsigriebė perpus trumpesniame nuotolyje – pusfinalyje fiksavo naują pasaulio rekordą (28,37 sek.), o finale užtikrintai nuskynė auksą.

„Nejaučiau kažkokio noro revanšuotis ar panašiai. Manau, bet kokiu atveju būčiau pasirodžiusi vienodai – tiesiog buvau gerai pasiruošusi. Bet ta diskvalifikacija leido permąstyti, kas yra sėkmė, priminė, dėl ko esu čia – ne dėl medalių, o dėl malonumo plaukti.

Pakeičiau pavaras, nusiteikiau, kad bus smagu. Ir tas rekordas nebuvo kažkoks ypatingas netikėtumas, nes pasaulio taurės varžybose jau buvau prie jo priartėjusi“, – įspūdžiais dalinosi R. Meilutytė, pasidžiaugusi, kad nuskrido į Australiją anksčiau ir aklimatizacijai turėjo kelias savaites.

Medalis ir rekordas jai atnešė 43 tūkst. JAV dolerių (41 tūkst. eurų) dydžio Pasaulinės vandens sporto federacijos („World Aquatics“, buvusi FINA) piniginį prizą.

Dabar R. Meilutytės laukia šventės su artimaisiais, o kitais metais jau prasidės atranka į 2024-ųjų Paryžiaus olimpines žaidynes.

Šiemet plaukikė pati atsisakė olimpinės kandidatės statuso, nurodžiusi, kad dar nėra tikra dėl dalyvavimo žaidynėse. Antradienį dar kartą apie tai paklausta Delfi, R. Meilutytė akimirką susimąstė.

„Nežinau. Nespaudžiu savęs, bet tikrai apie tai galvoju, nesakau „ne“. Tik nejaučiu poreikio priimti sprendimą dabar“, – paaiškino Londono olimpinė čempionė.


Primename, kad Melburne vykusiame čempionate Danas Rapšys bronza pasidabino 400 m plaukimo laisvu stiliumi finale. Perpus trumpesniame nuotolyje 27-erių panevėžietis pozicijų neišlaikė ir tenkinosi septinta vieta.

Už savo pasirodymą Australijoje D. Rapšys iš „World Aquatics“ uždirbo 10 tūkst. JAV dolerių.

Čempionate taip pat startavo Andrius Šidlauskas, kuriam nė vienoje iš plaukimo krūtine distancijų nepavyko pasiekti pusfinalių.

Bendroje pirmenybių įskaitoje Lietuvos rinktinė pasidalino 16-17-a vietomis su Ispanija. Medalius pelnė 23 šalių atstovai, o didžiausią kraitį tradiciškai surinko JAV plaukikai (18 aukso/14 sidabro/17 bronzos medalių).

Antra buvo Kinija (18/2/8), trečia – Italija (9/7/6). Varžybų šeimininkai australai liko ketvirti (6/9/4).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją