Antrame pusfinalyje startavusi 25-erių lietuvė distanciją įveikė per 28,37 sek. ir ne tik pirmu numeriu įplaukė į fnalą, bet ir pagerino pasaulio (buvo 28,56 sek.), bei pasaulio čempionatų trumpame (25 m) baseine rekordus (28,81 sek.).

Pastarasis, beje, nuo 2014 metų priklausė pačiai Rūtai. Ankstenis pasaulio rekordas nuo 2018 metų priklausė profesionalią karjerą jau baigusiai Jamaikos plaukikei Aliai Atkinson.

Naujo pasaulio rekordo autorei po finišo organizatoriai iš karto įteikė ir prizą - 25 tūkst. JAV dolerių vertės čekį.

Pirmame pusfinalyje greičiausia buvo 29,28 sek. plaukimo takelyje sugaišusi kinė Qianting Tang. Tačiau bendroje rikiuotėje ją pralenkė ne tik R. Meilutytė, bet ir amerikietė Lilly King (28,86 sek.), ir Pietų Afrikos Respublikos atstovė Lara Van Niekerk (29,27 sek.)

Moterų 50 m plaukimo krūtine rungties finalas įvyks sekmadienį, 10 val. 49 min. Lietuvos laiku.

Šeštadienį ryte vykusiose atrankos varžybose R. Meilutytė užfiksavo 29,10 sek. rezultatą ir bendroje įskaitoje užėmusi pirmąją vietą užtikrintai pateko į pusfinalį.

Antra kvalifikacijoje buvo kinė Q. Tang, šįryt pagerinusi Azijos rekordą (29,38 sek.), trečią vietą užėmė su nauju Afrikos žemyno rekordu finišavusi Lara van Niekerk (29,45 sek.) iš Pietų Afrikos Respublikos.

Šioje rungtyje R. Meilutytei vis dar priklauso čempionatų rekordas (28,81 sek.), o geriausias asmeninis lietuvės pasiekimas yra kartu ir Europos rekordas (28,60 sek.).

Priminsime, kad ketvirtadienį R. Meilutytė varžėsi moterų 100 m plaukimo krūtine finale. Nors 25-erių lietuvė finišavo antra, galiausiai ji buvo diskvalifikuota ir liko be medalio.

Per savo karjerą pasaulio plaukimo čempionatuose trumpame (25 m) baseine R. Meilutytė yra iškovojusi po tris aukso ir sidabro medalius. 50 m plaukimo krūtine rungtyje Rūta buvo nepralenkiama 2012 ir 2014 metais, o 2018-ais užėmė antrą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)