Atrankos varžybose R. Meilutytė užfiksavo 29,10 sek. rezultatą ir bendroje įskaitoje užėmusi pirmąją vietą užtikrintai pateko į pusfinalį.

Antra kvalifikacijoje buvo kinė Qianting Tang, šįryt pagerinusi Azijos rekordą (29,38 sek.), trečią vietą užėmė su nauju Afrikos žemyno rekordu finišavusi Lara van Niekerk (29,45 sek.) iš Pietų Afrikos Respublikos.

Šioje rungtyje R. Meilutytei vis dar priklauso čempionatų rekordas (28,81 sek.), o geriausias asmeninis lietuvės pasiekimas yra kartu ir Europos rekordas (28,60 sek.).

Pusfinaliai vyks šiandien nuo 12.07 val. Lietuvos laiku.

Priminsime, kad ketvirtadienį R. Meilutytė varžėsi moterų 100 m plaukimo krūtine finale. Nors 25-erių lietuvė tik paskutiniuose metruose nusileido amerikietei Lilly King, tačiau netrukus pasirodė informacija apie Rūtos diskvalifikaciją.

Teisėjai paskelbė, kad diskvalifikacija R. Meilutytei skirta už pažeistas taisykles – du plaukimo krūtine varžybose neleistinus judesius vandenyje kojomis, atliktus netrukus po starto. Tad Lietuvos plaukikės pasiektas rezultatas (1:02,91) buvo anuliuotas. Auksą laimėjo amerikietė L. King (1:02,67), sidabrą – Nyderlandų plaukikė Tes Schouten (1:03,90), bronzą – vokietė Anna Elendt (1:04,05).

Andrius Šidlauskas 50 m plaukimo krūtine atrankoje tarp 61 dalyvio užėmė 22 vietą ir užbaigė pasirodymą pasaulio čempionate.

Paskutiniame atrankos plaukime startavęs 25-erių panevėžietis nuotolį įveikė septintas (26,80 sek.).

Iki pusfinalio lietuviui pritrūko 0,30 sek. Ryte greičiausias buvo Italijos sportininkas Nicolò Martinenghi (25,71 sek.)

A. Šidlauskui priklauso Lietuvos vyrų 50 m plaukimo krūtine rekordas (26,22 sek.).

Pasaulio plaukimo čempionate dar dalyvauja ir Danas Rapšys. Jis ketvirtadienį iškovojo pirmąjį pasaulio čempionato medalį, užėmęs trečią vietą 400 m plaukimo laisvu stiliumi finale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją