Pasaulio čempionato IIA divizione lietuviai penktadienį 4:1 nugalėjo Rumunijos ledo ritulininkus. Tai buvo antroji lietuvių pergalė per keturias rungtynes, po kurios jie pakilo į trečiąją turnyrinės lentelės poziciją.

Pirmajame kėlinyje Lietuvos rinktinė demonstravo didesnį greitį už savo varžovus, o nespėdami paskui lietuvius rumunai ne kartą pažeidė taisykles. Per visą pirmąjį kėlinį Rumunijos rinktinė prasižengė net keturis kartus ir kone pusę kėlinio žaidė mažumoje.

Jau vienos iš pirmųjų Lietuvos rinktinės daugumų metu pirmajame kėlinyje Artūras Seniuta tolimu metimu pasiuntė ritulį į viršutinį vartų kampą (04:35, rez. perd. Paulius Grybauskas, Dovydas Laimutis). Tiesa, kitų trijų progų daugumoje paversti įvarčiais lietuviams nepavyko ir po pirmųjų dvidešimties minučių jie turėjo vieno įvarčio persvarą.

Antrasis kėlinys lietuviams startavo nesėkmingai: Menyhertas Lazaras iš arti pirmasis sureagavo į netoli vartų atšokusį ritulį bei pasiuntė jį į vartų tinklą (22:29, rez. perd. Bence‘as Sandoras).

Atstatyti savo pranašumą Lietuvos rinktinei pavyko įpusėjus dvikovai, kai du lietuviai pabėgo į greitą ataką ir po Marijaus Dumčiaus perdavimo pasižymėjo Paulius Grybauskas (29:54, rez. perd. M. Dumčius).

Trečiajame kėlinyje Rumunijos ledo ritulininkai ir vėl rinkosi pražangas, už kurias lietuviai šį kartą jiems neatleido. Iš pradžių varžovų žaidėjui užsidirbus dvigubą nuobaudą lietuviai padvigubino savo persvarą. Po dar vieno M. Dumčiaus perdavimo Ilja Michalevičiui iš arti pavyko pasiųsti ritulį į varžovų vartus (51:34, rez. perd. M. Dumčius). Netrukus po dar vienos nuobaudos A. Seniuta antrą kartą rungtynėse pasižymėjo metimu iš toli (54:06, rez. perd. M. Dumčius, P. Grybauskas).

Po šios pergalės lietuviams liko vienintelės rungtynės: šeštadienį 16:00 mūsų šalies rinktinė užbaigs čempionatą rungtynėmis su Nyderlandų rinktine. Pergalė šiose rungtynėse garantuotų pasaulio čempionato medalius.

Lietuvos rinktinės trenerio asistento Dovydo Kulevičiaus teigimu, pirmajame kėlinyje jo auklėtiniams kiek trūko greičio, bet vėliau jie parodė pergalės vertą žaidimą.

„Pirmas kėlinys buvo lėtokas, galbūt vaikinai tikėjosi lengvų rungtynių. Bet antrajame kėlinyje išėjome jau su geresniu nusiteikimu, po truputį gerinome žaidimą, lipome, lipome ir pasiėmėme tris taškus. Dabar svarbiausia atsistatyti, o mes su treneriais stebime varžovus ir komandai paruošime gerą planą“, – kalbėjo treneris.

Naudingiausio šių rungtynių žaidėjo Marijaus Dumčiaus teigimu, pirmajame kėlinyje komanda nežaidė taip, kaip norėtų, o vėliau atsitiesti padėjo trenerio motyvacija.

„Pirmąjį kėlinį žaidėme tokį žaidimą, lyg stalo tenisą ar karštą bulvę. Nemanau, kad buvome tinkamai nusiteikę, bet vėliau motyvacijos pridėjo treneris ir išėjome žaisti taip, kaip reikia“, - po rungtynių pripažino rezultatyviausias Lietuvos rinktinės žaidėjas.


Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją