Antradienį Kauno ledo arenoje vykstančiame pasaulio čempionate Lietuvos rinktinė užtikrintai 4:1 nugalėjo pirmąjį pralaimėjimą patyrusią Ispanijos rinktinę. Pergalė leido lietuviams pakilti į trečiąją poziciją tarp šešių čempionato komandų.

Rungtynių pradžioje Lietuvos rinktinė žaidė aktyviau už savo varžovus ir būtent mūsų rinktinė pasižymėjo dar pirmajame kėlinyje. Marijus Dumčius atliko metimą iš aštraus kampo, o metimo skriejimo pradžios nepastebėjusiam vartininkui sureaguoti į šį metimą nepavyko (06:07, rez. perd. Simonas Valivonis).

Lietuvos rinktinės vartininkui Kazimierui Juknai rimčiausias iššūkis pirmajame kėlinyje kilo tuomet, kai oponentas greitoje atakoje pabėgo vienas prieš lietuvį, bet gerą reakciją pademonstravęs vartų sargas su šiuo pavojumi susitvarkė.

Antrajame kėlinyje dar kartą individualų meistriškumą pademonstravo M. Dumčius. Greitoje atakoje Suomijoje žaidžiantis puolėjas vienu klaidinamu judesiu paliko už nugaros iš karto du gynėjus bei po to suklaidinęs ir vartininką antrą kartą rungtynėse džiaugėsi pelnytu įvarčiu (24:47, rez. perd. Artūras Seniuta, Ilja Michalevičius).

Kiek vėliau sužibėjo kitas Lietuvos rinktinės pirmojo penketo puolėjas. Paulius Grybauskas atliko neatremiamą metimą į vartų kampą ir dar labiau įtvirtino lietuvių persvarą (30:17, rez. perd. M. Dumčius, I. Michalevičius).

Trečiajame kėlinyje lietuviai ir vėl žaidė pavojingiau nei jų oponentai, o puikią progą savo „hat-trickui“ turėjo M. Dumčius, bet su jo bandymu paskutiniu momentu susitvarkė oponentų vartininkas. Tuo tarpu ispanai ir toliau ilgai nerado jokių priešnuodžių K. Juknos gynybai.

Situacija pasikeitė kai iki tol drausmingai žaidę lietuviai gavo dvi nuobaudas, o antrosios iš jų metu Jaime de Bonnila pirmą kartą rungtynėse įveikė Lietuvos rinktinės vartininką (55:17, rez. perd. Alfredas Encinaras).

Paskutinėmis minutėmis ispanai keitė vartininką šeštuoju aikštės žaidėju, o tuo pasinaudoję lietuviai išvedė Ilja Michalevičių į atakos smaigalį ir mūsų rinktinės puolėjas išlaukęs savo progos pasiuntė ritulį į tuščius vartus (58:36, rez. perd. P. Grybauskas, M. Dumčius).

Geriausiu rungtynių žaidėju Lietuvos rinktinės gretose išrinktas vartininkas Kazimieras Jukna.



Standings provided by Sofascore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją