Dėl Rusijos pradėto karo iš Ukrainos pasitraukę ir į Vokietijos antrąją lygą priimti „Motor“ rankininkai Diuseldorfe priėmė Drezdeno „Elbflorenz“ ekipą, kurioje žaidžia Mindaugas Dumčius. Po atkaklios kovos pergalę rezultatu 34:32 šventė svečių komanda.

Lietuviai buvo tarp rezultatyviausių rungtynių žaidėjų. Jau trečią pergalę iš eilės iškovojusiai „Elbflorenz“ komandai M. Dumčius pelnė 6 įvarčius. Visus penkis metimus pataikęs J. Truchanovičius pelnė 5 įvarčius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Per penkerias rungtynes J. Truchanovičius iš viso surinko 11 įvarčių.

„Kiekvieną savaitę Jonas įgauna vis geresnę sportinę formą. Nors jam daugiausia užduočių skiriame gynyboje, bet jis jau veržiasi ir į puolimą. Jam dar reikia laiko atgauti fizines jėgas, kurių reikia bandant suspėti į abi aikštelės puses. Bet matant jo užsispyrimą ir nuoširdų darbą treniruotėse, manau, kad tik laiko klausimas, kada Jonas žais visa jėga“, – apie vienintelį lietuvį, laimėjusį Čempionų lygą, sakė „Motor“ treneris Gintaras Savukynas.

Vokietijos aukščiausioje lygoje „Melsungen“ komanda, kurioje žaidžia Aidenas Malašinskas, svečiuose susitiko THW „Kiel“ rankininkais. Net 10 tūkstančių žiūrovų palaikomas tituluočiausias Vokietijos klubas nugalėjo lietuvio ekipą 24:22 ir tapo lyderiu. A. Malašinskas pelnė 3 įvarčius. Jau keturių rungtynių iš eilės negalintis laimėti „Melsungen“ nukrito į 9-ą vietą.

Su lyderiais Ispanijos čempionate teko susigrumti ir Leono „Ademar“ komandai, kurioje rungtyniauja broliai Gabrielius ir Deividas Virbauskai. „Ademar“ namuose 30:42 turėjo pripažinti čempionės titulą ginančios „Barcelona“ pranašumą. G. Virbauskas pelnė 3 įvarčius, D. Virbauskas įvarčiais nepasižymėjo. „Ademar“ išliko 4-oje vietoje.

Prancūzijos čempionate rezultatyviausias rungtynes sužaidė Lukas Simėnas.

Lietuvis pelnė 5 įvarčius ir buvo rezultatyviausias priešpaskutinę 15-ą vietą užimančios „Istres“ komandos gretose, bet neišgelbėjo nuo pralaimėjimo „Chambery“ klubui rezultatu 25:32.

Prancūzijos čempionate 5-ą vietą užimanti „Aix“ komanda su Gerdu Babarsku namuose sužaidė lygiosiomis 34:34 su „Ivry“. G. Babarskas įvarčiais nepasižymėjo.

Antrose iš eilės rungtynėse įvartį pelnė „Bordeaux Bruges“ vartininkas Lukas Gurskis. Antrojoje Prancūzijos lygoje žaidžiantis lietuvis pasižymėjo lygiosiomis 30:30 pasibaigusiose rungtynėse su „Saran“. L. Gurskis atrėmė net keturis 7 m baudinius iš septynių.

Islandijos čempionate sėkmingas vartininko Viliaus Rašimo žaidimas padėjo iškovoti pergalę „Selfoss“ komandai. Rezultatu 32:30 laimėtose rungtynėse su Reikjaviko „Fram“ ekipa V. Rašimas atrėmė 15 varžovų metimų, du iš jų – 7 m baudinius. Karolis Stropus nugalėtojams įvarčių nepelnė.

„Selfoss“ dalijasi 7-8-ą vietas su Hafnarfjorduro „Haukar“ klubu, kurio vartus gina Matas Pranckevičius. „Haukar“ svečiuose minimaliu skirtumu 29:28 įveikė Akureirio KA komandą. M. Pranckevičius atrėmė 2 varžovų metimus.

Islandijos moterų čempionate net 12 įvarčių pelnė „Selfoss“ komandai atstovaujanti Roberta Stropė. Lietuvė buvo rezultatyviausia rungtynių su „Haukar“ žaidėja, tačiau neišgelbėjo savo komandos nuo pralaimėjimo rezultatu 33:36. „Selfoss“ rankininkės užima priešpaskutinę 7-ą vietą.

Šveicarijos čempionate Ciuricho „Amicitia“ komanda, kurioje žaidžia Simona Kolosovė, namuose minimaliu skirtumu 25:26 pralaimėjo „Zug“ ekipai ir nukrito į 5-ą vietą. S. Kolosovė pelnė 6 įvarčius. Per 9 rungtynes net 76 įvarčius įmetusi S. Kolosovė yra rezultatyviausia Šveicarijos čempionato rankininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją