Prieš pirmenybes plaukimo aktualijas aprašantis naujienų portalas swimswam.com tradiciškai pateikė savo spėjimus dėl rungčių nugalėtojų ir prizininkų.

Panašu, jog R. Meilutytės rudenį pasaulio taurės varžybose demonstruota forma ekspertams daug klausimų nepalieka: 25-erių kaunietės pergalių laukiama tiek 50 m, tiek 100 m plaukimo krūtine distancijose.

Jei lietuvei išties pavyktų patvirtinti prognozes, tai būtų pirmasis jos dublis aukščiausio rango varžybose nuo 2012 metų pasaulio čempionato trumpame baseine, kuris vyko Stambule (Turkija).

50 m nuotolyje swimswam.com rimčiausia R. Meilutytės konkurente laiko italę Benedettą Pilatto, bronzą prognozuoja amerikietei Lilly King. Pastaroji dvigubai ilgesnėje distancijoje turėtų taikytis į sidabrą, o trečioji vieta šiuo atveju rezervuojama šveidei Sophie Hansson.

200 m rungtyje, kurioje R. Meilutytė nedalyvauja, favorite įvardijama L. King.

Tuo metu D. Rapšiui piešiama bronza 400 m plaukimo laisvu stiliumi finale. Swimswam.com čia laukia Matto Sateso iš Pietų Afrikos Respublikos pergalės, o antroje pozicijoje regimas amerikietis Kieranas Smithas.

Perpus trumpesnėje distancijoje D. Rapšys nėra įtrauktas į potencialų stipriausių penketą, o jo lyderiu laikomas Rumunijos supertalentas Davidas Popovici, už kurio rikiuojasi Hwang Sun-woo iš Pietų Korėjos ir Tomas Deanas iš Jungtinės Karalystės.

Pernai Abu Dabyje (Jungtiniai Arabų Emyratai) vykusiame čempionate D. Rapšys laimėjo vienintelius Lietuvos rinktinės medalius, pasipuošęs sidabru 400 m distancijoje ir bronza 200 m nuotolyje.

Tuo metu visas tris distancijas krūtine plauksiančio A. Šidlausko swimswam.com į pajėgiausių penketus neįtraukė.

Melburne turėjo pasirodyti ir dar viena lietuvė. Bet dėl ligos treniruotes praleisti turėjusi Kotryna Teterevkova pirmenybėse nestartuos, nors ir buvo įvykdžiusi „A“ normatyvą.


Beje, čempionato pradžia antradienį vėlavo keliolika minučių dėl techninių nesklandumų – organizatoriams kilo problemų mėginant ištempti virš baseino vėliavėles, reikalingas plaukimo nugara rungtims.

Stambiose varžybose, vykstančiose moderniuose baseinuose, prieš pastarąsias vėliavėlės paprastai būna pakabinamos, o po finišo vėl pašalinamos, kad netrukdytų televizijos transliacijai.

Pasaulio pirmenybės Australijoje vyksta pusiau atvirame Melburno baseine.

D. Rapšys Melburne plauks 200 ir 400 m laisvuoju stiliumi. Į čempionatą jis atvyko tiesiai iš treniruočių stovyklos Siera Nevados aukštikalnėse (Ispanija).

R. Meilutytė ir A. Šidlauskas šioms varžyboms ruošėsi stovykloje Australijoje. Čempionate jie pasirodys plaukimo krūtine rungtyse. R. Meilutytė plauks 50 ir 100 m nuotolius, o A. Šidlauskas – 50, 100 ir 200 m distancijas.

Atrankiniai plaukimai prasidės 2 val. nakties Lietuvos laiku, o pusfinaliai ir finalai – 10.30 val.

Preliminarus lietuvių startų tvarkaraštis atrankose:

Gruodžio 14 diena (trečiadienis)

3.49 val. 100 m krūtine (atranka) – R. Meilutytė
4.10 val. 100 m krūtine (atranka) – A. Šidlauskas

Gruodžio 15 diena (ketvirtadienis)

3.41 val. 400 m l. stiliumi (atranka) – D. Rapšys

Gruodžio 16 diena (penktadienis)

2.54 val. 200 m krūtine (atranka) – A. Šidlauskas

Gruodžio 17 diena (šeštadienis)

3.48 val. 50 m krūtine (atranka) – R. Meilutytė
4.07 val. 50 m krūtine (atranka) – A. Šidlauskas

Gruodžio 18 diena (sekmadienis)

2.40 val. 200 m l. stiliumi (atranka) – D. Rapšys

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją