B grupėje svarbią pergalę iškovojo „Pays d‘Aix Universitete“ komanda, kurioje žaidžia Gerdas Babarskas. Prancūzijos čempionato prizininkai namuose 32:29 (14:15) įveikė Islandijos čempioną Reikjaviko „Valur“ klubą. G. Babarskas prie pergalės pridėjo įvartį.

3 pergales ir 1 pralaimėjimą turintis „Aix“ klubas „Valur“ ekipą nustūmė į 3-ią vietą ir pasivijo pirmą nesėkmę patyrusią grupės lyderę vokiečių „Flensburg-Handewitt“ ekipą.

„Rungtynės buvo nelengvos. „Valur“ tikrai gera komanda, pasižyminti greitu žaidimu ir greitu perėjimu iš gynybos į puolimą. Pirmame kėlinyje prametėme nemažai metimų, gerai žaidė jų vartininkas ir prieš pertrauką leidome jiems pirmauti minimaliu skirtumu. Antrame kėlinyje pradėjome geriau gintis ir greičiau perėjome į ataką. Tai ir lėmė svarbią pergalę“, – sakė G. Babarskas.

B grupėje pirmą pergalę iškovojo Ispanijos „Benidorm“ komanda. Be kelio traumą patyrusio Rolando Bernatonio rungtyniaujantys „Benidorm“ rankininkai svečiuose paskutinėmis sekundėmis 33:32 (14:16) išplėšė pergalę iš Budapešto „Ferencvaros“ komandos. Po 2 taškus turintys „Benidorm“ ir „Ferencvaros“ klubai dalijasi 5-6-ą vietas. Į atkrintamąsias varžybas pateks keturios geriausios komandos.

D grupėje Gintaro Savukyno treniruojami Zaporižios „Motor“ rankininkai šį sezoną namais tapusiame Diuseldorfe priėmė Bitolos „Pelister“ komandą. Ukrainos ir Šiaurės Makedonijos ekipų susitikime pergalę rezultatu 33:30 (18:16) iškovojo svečiai „Pelister“ rankininkai. Po traumos įsibėgėjantis Jonas Truchanovičius daugiausia žaidė gynyboje ir įvarčių nepelnė.

Visus keturis pralaimėjimus patyręs „Motor“ grupėje autsaiderių poziciją dalijasi su taškų taip pat neturinčiu portugalų „Aquas Santas“ klubu.

„Rungtynes pradėjome gan gerai ir vyko lygi kova. Bet pastaruoju metu mūsų komanda prastai sužaidžia pirmo kėlinio pabaigą ir antro kėlinio pradžią. Tai dažnai kainuoja skaudų pralaimėjimą. Mūsų komanda labai jauna ir tokio lygio rungtynių patirties neturintiems žaidėjams trūksta pastovumo, – sakė po pusantrų metų pertraukos į aikštelę sugrįžęs J. Truchanovičius. – Po traumos jaučiuosi vis geriau ir geriau. Būna dienų, kai jaučiuosi puikiai ir nieko neskauda. Bet būna dienų, kai būna ir blogiau. Sportinė forma po truputį gerėja, tikiuosi per artimiausius mėnesius pasieksiu optimalią.“

C grupėje be taškų lieka autsaiderė Hardo „Alpla“ komanda, kuriai negali padėti atrankos turnyre peties traumą gavęs Karolis Antanavičius. Austrijos vicečempionai namuose 24:35 (11:18) pralaimėjo grupės lyderiui kroatų Našicės „Nexe“ klubui.

Penktas Europos lygos turas, po kurio įpusės grupių varžybos, vyks po savaitės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją