„Turnyrą su federacija organizuojame nuo 2002 metų. Pirminis tikslas buvo ruošti tuomečius jaunius dviems olimpiniams ciklams, iki Pekino žaidynių. Turėjome būrį gabių ir talentingų imtynininkų, kuriems trūko aukšto lygio varžybų. Mūsų sumanymas pasiteisino – netrukus į Lietuvą jaunieji imtynininkai pradėjo gabenti Europos čempionatų medalius. Kaip ant mielių augo Aleksandro Kazakevičiaus, Laimučio ir Svajūno Adomaičių, Valdemaro ir Edgaro Venckaičių, Aleksejaus Školino, Roberto Budrio ir kitų jaunų atletų meistriškumas.

Kiek vėliau geras tradicijas perėmė Artūras Jankauskas ir Aldas Lukošaitis. Turnyras sulaukė tarptautinio dėmesio, tapo populiarus, todėl nusprendėme ir toliau jį plėtoti. Tiesa, varžybas kasmet koregavome pagal poreikius, įsiklausydavome į mūsų trenerių rekomendacijas. Todėl kaitaliojosi ne tik sistema – nuo individualių kovų iki komandinių turnyrų, bet ir amžiaus grupės. Laikui bėgant, prie klasikų prisijungė moterų imtynių atstovės, savo jėgas išbandė laisvūnai“, – imtynių turnyro užuomazgas mena Lietuvos imtynių federacijos garbės prezidentas Rimantas Bagdonas.

Per visą turnyro gyvavimo istoriją, varžybos neįvyko vieną kartą.

„Prieš dvejus metus dėl šalyje paskelbtos pandemijos ir įvestų ribojimų varžybas teko atidėti. Todėl ir matematika nesueina – dvidešimtas turnyras turėjo vykti pernai, bet nusikėlė į šiuos metus. Iš esmės galėjome ir tuomet surengti, bet be svečių. Būtų turnyras dėl varnelės. Tai buvo nemaloni gamtos išdaiga, tikiuosi, ateity nepasikartos“, – vylėsi vienintelis šalies pasaulio imtynių čempionas.

Šiemet į tarptautinį R. Bagdono imtynių turnyrą ketina atvykti dešimties valstybių komandos.

Varžybos vyks Šiaulių sporto gimnazijos sporto salėje.

Tvarkaraštis

Lapkričio 12 d., šeštadienis

10.30 – 16.30 Preliminarios kovos, paguoda;

16.30 – 17.00 Sveikinimų ceremonija;

17.00 – 20.00 Finalai, apdovanojimai.

Lapkričio 13 d., sekmadienis

10.30 – 15.30 Preliminarios kovos, paguoda;

16.00 – 18.00 Finalai, apdovanojimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją