Pasaulio čempionate žaidžiama iki dviejų pergalių. Pirmose lietuvių ir japonų rungtynėse prireikė net trijų pratęsimų. Lietuvos rinktinė išplėšė pergalę rezultatu 3:2. Antrose rungtynėse lietuviai nepaliko jokių vilčių varžovams ir užtikrintai laimėjo 4:0.

„Lietuvos rinktinės pergalę prilyginčiau krepšininkų pergalei prieš JAV „Svajonių rinktinę“. Japonijos beisbolo rinktinė yra pasaulio reitingo lyderė, japonių softbolo rinktinė pasaulio reitinge užima antrą vietą. Nugalėti beisbolo šalį, tai yra neįtikėtinas pasiekimas. Tikėjomės, kad galime duoti kovą japonams. Bet kad laimėsime ir dar triuškinama persvara, apie tai galėjome tik pasvajoti. Tikimės, kad užtikrinta pergalė duos komandai impulsą tolesnėse kovose“, – teigė Lietuvos beisbolo asociacijos prezidentas Virmidas Neverauskas.

Lietuvos rinktinė pasaulio čempionatą pradėjo dviem pralaimėjimais. Čempionato atidarymo rungtynėse lietuviai 3:5 ir 2:4 pralaimėjo 2 tūkst. žiūrovų palaikomai pirmenybių šeimininkei Meksikos rinktinei. Antrame susitikime Lietuvos komanda 1:7 ir 1:13 turėjo pripažinti favoritės Kubos pranašumą.

Lietuvos beisbolininkams dar lieka du susitikimai grupėje su Honkongo ir Pietų Afrikos Respublikos rinktinėmis. Kovą dėl medalių tęs trys geriausios grupės komandos, kurios antrame etape varžysis dėl 1-6 vietų. 4-6 vietas grupėse užėmusios komandos varžysis dėl 7-12 vietų.

Sparčiai visame pasaulyje populiarėjantis beisbolas-5 yra pirma komandinė sporto šaka, kur kartu vienoje komandoje varžosi vyrai ir moterys. Pirmą kartą surengtame pasaulio čempionate dalyvauja 12 rinktinių iš keturių žemynų.

Lietuvos rinktinė kelialapį į pasaulio čempionatą iškovojo laimėjusi sidabro medalius 2020 m. Vilniuje vykusiame pirmajame Europos beisbolo-5 čempionate.

Eimanto Žičkaus treniruojamai Lietuvos rinktinei pasaulio čempionate atstovauja Nomeda Neverauskaitė, Audinga Kniubaitė, Ugnė Kučinskaitė, Aistė Paškevičiūtė, Napalis Grigas, Vilius Paikovas, Lukas Pupininkas ir Dovydas Zakaras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją