„Pamažu atveriame kortas. Žinome, kaip laukiate išsamių ir tikslių programos sudėčių!

Neįtikėtini, visų mylimi ir visiškai nepakeičiami Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas Sankt Peterburge atliks pagrindinius vaidmenis miuzikle „Miegančioji gražuolė“, – skelbiama socialiniame tinkle „Instagram“, ledo šou organizatorių paskyroje.

Pramoginius ledo projektus inicijuoja Kremliaus atstovo spaudai D. Peskovo žmona Tatjana Navka – 2006-ųjų Turino šokių ant ledo olimpinė čempionė.

Lietuvą rugpjūtį sudrebino žinia, jog garsiausia šalies šokių ant ledo pora M. Drobiazko ir P. Vanagas dalyvavo tos pačios T. Navkos organizuotame šou Sočyje.

Garsi čiuožėjų pora iki šiol nepateikė jokio paaiškinimo – negana to, pasidalino nuotraukomis iš Rusijos valdžios organizuojamo šou bei skyrė žodžius gerbėjams, atvykusiems į pasirodymą.

Maskvoje gyvenančiai M. Drobiazko 1992-aisiais išimties tvarka buvo suteikta Lietuvos pilietybė. Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas sako, kad dalyvavimas Kremliaus organizuojamame ledo šou yra spjūvis Lietuvai į veidą bei jos vertybes.

„Jei žmogus negerbia tos šalies, kuri jam išimties tvarka padovanojo dovaną – pilietybę, tai, manau, dovanotojas turi teisę diskutuoti ir galvoti, ar nereikėtų teisinio mechanizmo tai dovanai susigrąžinti“, – kalbėjo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Stasys Šedbaras.

Lietuvos prezidentas G. Nausėda rugpjūčio 10 dieną pasirašė dekretą, kuriuo M. Drobiazko ir P. Vanagą išbraukė iš apdovanotųjų Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino 5-ojo laipsnio ordinu sąrašo, pažeminus apdovanotojo vardą.

Priimti tokį sprendimą rekomendavo ir Valstybės apdovanojimų taryba. Valstybiniai apdovanojimai iš šokėjų poros atimti dėl to, kad rugpjūčio 9 dieną M. Drobiazko ir P. Vanagas pasirodė Rusijos prezidento atstovo spaudai Dmitrijaus Peskovo žmonos Tatjanos Navkos Sočyje rengiamame ledo šou „Gulbių ežeras“.

Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė, kuri yra ir P. Vanago mama, viešai išreiškė nepritarimą sūnaus ir jo partnerės M. Drobiazko sprendimui dalyvauti Rusijos valdžios organizuojamame ledo šou.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)