Lietuvis pirmoje imtyje rezultatu 5:1 nugalėjo Azerbaidžanui atstovaujantį iranietį Sabahą Shariatį. Vis dėlto šia pergale pasaulio rinktinei atstovaujantis lietuvis nesidžiaugė ir, nusiminęs, tikino, jog jam rūpėjo komandos triumfas prieš šeimininkų rinktinę, o ne individuali statistika.

Prieš mačą su azerbaidžaniečiais buvo aišku, kad tik komandos pergalė vienai rinktinių atvers kelią į finalą ir užtikrins galimybę kautis dėl solidžios piniginės premijos.

Prieš paskutinį sunkiasvorių mūšį rezultatas buvo 4:5 šeimininkų naudai, tačiau paprastos pergalės taškais Mantui nepakaktų. Mat, azerbaidžaniečių pranašumą lemtų kvalifikaciniai taškai, nes savo kraitėje turėjo pergalę mentėmis. O tai reiškė, kad ir Mantui buvo būtina guldyti Rio olimpinių žaidynių prizininką ant menčių.

Panašus scenarijus klostėsi imtyje dėl trečios vietos. Tik šiuo atveju turkams reikėjo, kad paskutinėje imtyje Mantą ant menčių paguldytų pasaulio U23 čempionas Fatihas Bozkurtas. Kitu atveju moralinis prizas – apie 10 tūkstančių eurų – patenka į pasaulio rinktinės atletų sąskaitas.

Turkas jau pirmame kėlinuke sėkmingai atliko ridenimą (0:3), o antrame pridėjo dar vieną balą po Manto stepouto – užžengimo už kilimo. Lietuvis tenkinosi vienu tašku, gautu už varžovo pasyvumą.

Pasaulio taurės turnyrą ir 70-ies tūkstančių eurų prizą laimėjo Irano rinktinė, kuri nugvelbė auksą iš šeimininkų azerbaidžaniečių pagal papildomus kriterijus.

Jų tarpusavio mačas baigėsi taikiu rezultatu 5:5, tačiau pergalę iraniečiams lėmė kova svoryje iki 63 kilogramų, kurioje Imanas Hosseinas Khoonas Mohammadis 8:0 įveikė Talehą Mammadovą ir iškovojo papildomą kvalifikacinį tašką už pergalę aiškia persvara.

Trečią vietą užėmė pasaulio rinktinė. Turkai tenkinosi ketvirtąja vieta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją