Pirmame susitikime kauniečiai patyrė pralaimėjimą rezultatu 21:31 (10:15). Rezultatyviausiai „Granito“ gretose žaidė Modestas Štarolis, pelnęs 5 įvarčius, po 3 įvarčius įmetė Paulius Šarkauskas, Matas Jurkevičius ir Manvydas Lazauskas.

„Galutinis rungtynių rezultatas neatspindi įvykių aikštelėje ir rungtynių eigos. Tikrai nebuvome tiek blogesni, kad pralaimėtume dešimties įvarčių skirtumu. Dar 35 minutę komandas skyrė vos vienas įvartis. Deja, koją mums pakišo susikurtų progų realizacija. Kai įmeti tik kas penktą – šeštą metimą, tai Europos taurės turnyre sunku tikėtis pergalės. Ypač prastai sekėsi atakuoti iš kraštų, kur tik trys metimai iš dvylikos pasiekė tikslą. Skuboti sprendimai ir klaidos lėmė pralaimėjimą tokiu skirtumu“ – teigė „Granito“ treneris Vaidotas Grosas.

Atkakliau klostėsi atsakomosios rungtynės. Apylygiai vykusioje dvikovoje „Bešiktaš“ išplėšė pergalę 27:25 (15:15) ir Europos taurės turnyre pateko tarp 32-iejų stipriausių komandų. Antrose rungtynėse „Granito“ komandoje rezultatyviausias buvo P. Šarkauskas, pelnęs 5 įvarčius, po 4 įvarčius įmetė M. Štarolis ir Karolis Grigas.

„Atsakomosiose rungtynėse perstatėme žaidėjų rikiuotę ir pavyko nustebinti varžovus. Kraštuose pastatėme žaidėjus, kurie įprastai žaidžia kitose pozicijose ir realizacija buvo daug geresnė. Padėjo ir gerai žaidę vartininkai. Manau, kad antrose rungtynėse buvome verti pergalės. Tačiau kai abejas rungtynes žaidi išvykoje, kai rungtynes tiesiogiai rodo Turkijos televizija, tai teisėjų kai kurie sprendimai šeimininkų naudai kelia abejonių. Manau, kad šios aplinkybės mums neleido laimėti“, – tvirtino V. Grosas.

Trečiame pagal pajėgumą Europos rankinio klubų turnyre šį sezoną dalyvavo trys Lietuvos komandos.

Kaip ir „Granitas“, į Europos taurės turnyro antrą etapą pagal reitingą patekę Lietuvos čempionai Vilniaus „Šviesos“ rankininkai prieš savaitę abu kartus išvykoje 28:31 ir 22:34 pralaimėjo Liuksemburgo atstovams „Red Boys Differdange“.

Pirmame etape kovas pradėję Lietuvos čempionato prizininkai Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai namuose pralaimėjo Pančevo „Dinamo“ komandai 24:30, atsakomasis susitikimas Serbijoje baigėsi lygiosiomis 28:28.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją