25-erių metų kaunietė pirmoji iš lietuvių pradėjo šeštadienio varžybas.

R. Meilutytė moterų 50 m krūtine atrankoje nuotolį įveikė per 30,36 sek. ir su antru geriausiu rezultatu pateko į dar vieną finalą.

Kvalifikacijoje šiek tiek greičiau už kaunietę plaukė tik amerikietė Lilly King (29.96 sek.). Trečia buvo slovakė Andrea Podmanikova (30.59 sek.).

Finalinis 50 m krūtine plaukimas numatytas naktį iš šeštadienio į sekmadienį apie 00:53 val. Lietuvos laiku.

Lietuvos ir Europos moterų plaukimo rekordas šioje rungtyje priklauso R. Meilutytei (28.60 sek.). Šį rezultatą lietuvė užfiksavo pirmajame Pasaulio taurės etape Berlyne.

Rytinius lietuvių plaukimus Danas Rapšys ir Tomas Navikonis užbaigė 200 m laisvuoju stiliumi rungtimi.

Abu sportininkai pasirodė tame pačiame atrankos plaukime. D. Rapšys finišavo pirmas (1:42.63) ir, bendroje įskaitoje taip pat užėmęs pirmą vietą, sėkmingai pateko į finalą.

Penktas finišavęs T. Navikonis (1:45.36) bendroje dalyvių rikiuotėje buvo 16-as ir pabaigė savo pasirodymą Indianapolyje.

200 m l. stiliumi finalas numatytas šiąnakt apie 1.14 val.

Geriausias šalies vyrų rezultatas priklauso D. Rapšiui (1:40.85).

Tuo metu Andrius Šidlauskas vyrų 200 metrų krūtine kvalifikacijoje užėmė 17 vietą.

25-erių metų panevėžietis savo atrankos plaukime finišavo penktas (2:09.43 min.) ir į finalą nepateko.

Vietą aštuntuke garantavo 2:07,58 min. rezultatas.

Primename, kad po antrosios varžybų Indianapolyje dienos tiek D. Rapšys, tiek R. Meilutytė išsaugojo pozicijas šio Pasaulio taurės sezono bendrosios įskaitos dešimtukuose.

D. Rapšys prieš lemiamus trečiosios dienos startus vyrų grupėje užima dešimtą vietą (119.9 tšk.), o R. Meilutytė tarp visų plaukikių yra šešta (132.1 tšk.).

Sportininkai taškus renka už pasiektas vietas plaukimo finaluose (1 vieta – 10 tšk., 2 vieta – 8 tšk., 3 vieta – 6 tšk., 4–8 vietos – 5–1 tšk.) ir užfiksuotus rezultatus, kurie konvertuojami į FINA taškus (kuo laikas artimesnis pasaulio rekordui, tuo daugiau FINA taškų). Į bendrą balą įskaičiuojami tik trijų geriausių rezultatų taškai. Išsamiau apie tai – čia.

Daugiausiai taškų per tris varžybų etapus surinkę plaukikai taps 2022 m. pasaulio taurės nugalėtojais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)