R. Meilutytė savo mėgstamos moterų 100 m plaukimo krūtine rungties finale distanciją įveikė beveik 4 sek. greičiau nei atrankos varžybose – per 1 min. 02,77 sek.

25-erių lietuvė daugiau nei įtikinamai užėmė pirmąją vietą, iškovojo aukso medalį, buvo apdovanota čekiu ir pasipuošė nugalėtojai skirta karūna.

Antrąją vietą užėmė amerikietė Lilly King (1:03,74), trečiąją – Izraelio atstovė Anastasia Gorbenko (1:05.69), kuri buvo pirma atrankoje.

R. Meilutytė iškovojo jau trečią pasaulio taurės aukso medalį šioje rungtyje 2022-aisiais: pirma ji buvo ir Berlyne, ir Toronte, o Indianapolyje finale jos pasiektas rezultatas buvo pats geriausias.

Sportininkams, kurie visuose trijuose varžybų etapuose laimi tą pačią rungtį, FINA skiria 10 tūkst. JAV dolerių premiją.

Po finišo 25-erių metų kaunietė džiaugėsi draugiška konkurencija ir pabrėžė, kad nors pasaulio rekordas yra pasiekiamas, plaukdama apie jį negalvoja, o stengiasi tiesiog mėgautis procesu.

Rūta atrankos varžybose užėmė šeštąją vietą (1:06.51).

Pažymėtina, kad R. Meilutytė finale ilgą laiką plaukė pasaulio rekordo tempu, tačiau distancijos pabaigoje iki šio pasiekimo lietuvei šiek tiek pritrūko.

Būtent pačiai Rūtai nuo 2013-ųjų ir priklauso šios rungties pasaulio rekordas (1:02.36). Identišką rezultatą dukart (2014 m. ir 2016 m.) yra užfiksavusi tik karjerą baigusi jamaikietė Alia Atkinson.

Rūtos Meilutytės finalo Indianapolyje rezultatai

Tuo metu su nauju karjeros rekordu (1:53.37) vyrų 200 m kompleksinio plaukimo rungtyje finišavęs D. Rapšys iškovojo dar vieną pasaulio taurės sidabro medalį.

27-erių panevėžietis finale pranoko trečią vietą užėmusį kanadietį Finlay Knox'ą (1:54.03) ir nusileido tik amerikiečiui Kieranui Smithui (1:52.98).

Asmeninį rekordą lietuvis pagerino 0,37 sek.

Tarp visų finalo dalyvių paskutinę distancijos dalį laisvuoju stiliumi mūsiškis įveikė sparčiausiai.

Primename,kad 27-erių panevėžietis į šios rungties finalą pateko su geriausiu rezultatu. Atrankoje jis finišavo per 1 min. 54,19 sek.

Dano Rapšio finalo Indianapolyje rezultatai

D. Rapšys šeštadienį Indianapolyje dar dalyvaus 200 m laisvuoju stiliumi, o R. Meilutytė – 50 m krūtine plaukimo varžybose.

Po antrosios varžybų Indianapolyje dienos tiek D. Rapšys, tiek R. Meilutytė išsaugojo pozicijas šio Pasaulio taurės sezono bendrosios įskaitos dešimtukuose. D. Rapšys prieš lemiamus trečiosios dienos startus vyrų grupėje užima dešimtą vietą (119.9 tšk.), o R. Meilutytė tarp visų plaukikių yra šešta (132.1 tšk.).

Sportininkai taškus renka už pasiektas vietas plaukimo finaluose (1 vieta – 10 tšk., 2 vieta – 8 tšk., 3 vieta – 6 tšk., 4–8 vietos – 5–1 tšk.) ir užfiksuotus rezultatus, kurie konvertuojami į FINA taškus (kuo laikas artimesnis pasaulio rekordui, tuo daugiau FINA taškų). Į bendrą balą įskaičiuojami tik trijų geriausių rezultatų taškai. Išsamiau apie tai – čia.

Daugiausiai taškų per tris varžybų etapus surinkę plaukikai taps 2022 m. pasaulio taurės nugalėtojais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)