Baltijos ir Lietuvos čempionės „Kauno-VDU“ tinklininkės šeštadienį namuose 3-1 (25:15, 25:20, 22:25, 25:14) įveikė „Jelgava VK“ (Latvija) ekipą. Nugalėtojoms 21 tašką pelnė Martyna Paukštytė, po 16 – Eglė Makauskaitė ir Gabija Kasperavičiūtė, 10 – Kotryna Motiejūnaitė.

Sekmadienį kaunietės 3-0 (25:19, 25:9, 25:21) įveikė Daugpilio „SUFA klubs/DU“ (Latvija) komandą. Kauno ekipoje 14 taškų surinko Vilūnė Rauluševičiūtė, 12 – M. Paukštytė, 11 – K. Motiejūnaitė.

„Šeštadienį čiurnos traumą patyrė mūsų komandos kapitonė Viltė Makauskaitė, taip pat dėl ligos neturėjome Idos Marijos Savukynaitės. Tikimės, kad abi jos grįš artimiausiu metu. Labai sėkmingai Idą Mariją savaitgalį pakeitė M. Paukštytė, o sekmadienį drausmingai nuo pat pražios žaidė kapitonę pakeitusi V. Rauluševičiūtė“, – kalbėjo kauniečių treneris Gilbertas Kerpė.

Treneris prisipažino, kad pirmosiose savaitgalio rungtynėse teko atlikti nemažai keitimų, kad būtų rastas tinkamas branduolys aikštelėje. Pasak jo, „Kauno-VDU“ žaidimą stabdė pačių kauniečių klaidos – nesėkmingi padavimai.

„Visgi patiko žaidėjų darbas ir tvarka užtvaroje. Išsimušę varžoves iš priėmimo ar po gynybos situacijų, labai gerai tvarkėmės užtvaroje, – sakė G. Kerpė. – Sekmadienį komanda atrodė daug geriau. Panašu, kad žaidėjos padarė išvadas galvose ir susitvarkė su padavimu. Gerai padavinėjome ir dėl to varžovės klydo priimant kamuolius. Tai leido mums gintis pagal planą ir ganėtinai sėkmingai užbaigti atakas po gynybos.“

Praėjusio sezono bronzos medalių laimėtojos Jonavos „Aušrinės-KKSC“ tinklininkės šeštadienį savo aikštėje 3-0 (25:19, 25:21, 27:25) nugalėjo Daugpilio ekipą. Šeimininkėms 14 taškų pelnė Danielė Kvedaraitė, 13 – Ugnė Lokytė, 10 – Iryna Jakutavičienė.

Beje, šį savaitgalį Jonavos ekipai negalėjo padėti viena lyderių Jekaterina Kovalskaja, kuri yra išvykusi į paplūdimio tinklinio turnyrą Dubajuje.

„Galutinis rezultatas aišku džiugina, bet komandoje tvyrojo keista atmosfera, - po susitikimo savo mintimis pasidalino komandos kapitonė Inga Lisauskienė, - šios dienos rungtynėse nebuvo susikalbėjimo aikštėje tarp žaidėjų, visos pasimetusios, kitaip tariant – chaosas.“

Sekmadienį jonaviškės 3-0 (25:17, 25:14, 25:12) sutriuškino Jelgavos klubą. Rezultatyviausiai vėl žaidė D. Kvedaraitė (15 tšk.), U. Lokytė (13 tšk.) bei I. Jakutavičienė (10 tšk.).

„Šiandien visos žaidėjos pasidarė išvadas ir išėjo kovoti daug švariau nei vakar. Džiugu dėl kiekvienos individualiai ir dėl visų kartu. Su kiekvienoms rungtynėm pavyksta geriau ir geriau sustiprėti atskiruose elementuose. Riedame toliau ir ruošiamės kitoms rungtynėms“, - aprimus aistroms kalbėjo Jonavos komandos trenerė Raimonda Strelkauskaitė.

Po 12 taškų surinkusios Kauno ir Jonavos komandos yra čempionato lyderės. Sezoną jos pratęs pirmą lapkričio savaitgalį, kai išvykoje išmėgins jėgas su Rygos ekipomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją