Į „Grand Prix“ serijos turnyrus kviečiami tik geriausi kovotojai – kiekvienoje svorio kategorijoje vardinius kvietimus gauna po 32 sportininkus. Tokį kvietimą į prestižines varžybas iš organizatorių gavo ir svorio kategorijoje iki 57 kg kovojanti trenerio Aurimo Masio auklėtinė.

Nepraleido nė vieno smūgio

Burtai šešioliktfinalyje nebuvo labai palankūs – jau šešioliktfinalyje teko kautis su ispane M.Calvo Gomez, kuri šiose varžybose pagal reitingą buvo dešimta. Tuo metu K. Tvaronavičiūtės reitingas buvo 23.

Patyrusi 26 metų ispanė yra iškovojusi pasaulio vicečempionės, Europos jaunimo iki 21 metų čempionės titulą, laimėjusi 16 „Open“ serijos turnyrų. Šiemet ispanė irgi demonstravo įspūdingą formą – laimėjo „Sweden Open“ turnyrą, o „Polish Open“ pelnė sidabro medalį.

Dvikovos pradžioje K. Tvaronavičiūtė kovojo atsargiai ir laukė varžovės klaidos. Pirmame raunde nė vienai sportininkei nepavyko pelnyti taško, todėl jo laimėtoją turėjo paskelbti teisėjai. 2 arbitrai buvo palankesni M. Calvo Gomez, o trečiasis pergalę norėjo skirti lietuvei.

Teisėjų sprendimu pirmąjį raundą laimėjusi ispanė tapo dar atsargesnė, bet Klaudijai vis dėlto pavyko tiksliu kojos smūgiu pelnyti 2 taškus ir laimėti raundą. Lemiamame raunde lietuvė spaudė varžovę, o galiausiai turėtą pranašumą įtvirtino taškais – koja palietė galvą ir pelnė 3 taškus. Trenerio A. Masio auklėtinė pergalę iškovojo nepraleidusi nė vieno varžovės smūgio.

Varžovė išnaudojo patirtį

Aštuntfinalyje Klaudijai teko gerai pažįstama varžovė lenkė P. Adamkiewizc, kuri šiame turnyre pagal reitingą buvo 7. Su šia kaimyninės valstybės superžvaigžde lietuvę sieja ir draugiški santykiai – abi kovotojos yra dalyvavusios ne vienoje stovykloje.

Dvikovos pradžioje aktyvesnė buvo per karjerą net 20 „Open“ serijos turnyrų laimėjusi P. Adamkiewizc. Lenkė iš pradžių pelnė tašką smūgiu ranka į liemenę, o persvarą padvigubino, kai teisėjas skyrė Klaudijai įspėjimą.

Antroje raundo pusėje Lietuvos rinktinės lyderė surengė gražią ataką, kurią užbaigė tiksliu kojos smūgiu į liemenę – 2:2. Vis dėlto pergalingą tašką pelnyti pavyko varžovei, kuri likus 3 sek. tiksliai smūgiavo ranka.

Apmaudžiai pralaimėjusi raundą Klaudijai reikėjo žūtbūt laimėti antrąjį, todėl teko daugiau atakuoti. Patyrusi varžovė laukė neišvengiamų spragų gynyboje: iš pradžių pargriovė lietuvę, o po to žaibišku kojos kirčiu pelnė dar 3 taškus – 4:0.

Klaudija turėjo iniciatyvą, daug atakavo, bet iki raundo pabaigos spėjo tik sušvelninti rezultatą – 1:4.

Pasidžiaugė gerėjančia forma

Čempionės titulą iškovojo Kinijos sportininkė Zongshi Luo (3 reitingas turnyre), kuri finale 2:1 palaužė Didžiosios Britanijos superžvaigždę dukart olimpinę čempionę Jade Jones (5). Bronzos medalius laimėjo turkė Hatice Kubra Ilgun (1) ir amerikietė Anastasija Zolotic (2).

„Smagu, kad „Grand Prix“ turnyre pavyko nugalėti labai pajėgią tituluotą varžovę iš Ispanijos. Šis turnyras buvo geras jėgų patikrinimas prieš lapkritį Meksikoje vyksiantį pasaulio čempionatą. Klaudijos sportinė forma kyla, todėl pasaulio čempionate tikimės gero rezultato,“ – kalbėjo treneris A. Masys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją