Rūta Meilutytė moterų 50 metrų plaukimo krūtine atrankoje nuotolį įveikė per 29,65 sek. ir, laimėjusi savąjį plaukimą, su geriausiu rezultatu pateko į finalą, numatytą vakare 20 val. 53 min.

Arčiausiai lietuvės buvo dvi švedės – Sophie Hansson (29,91 sek.) ir Klara Thormalm (30,24 sek.).

R. Meilutytės karjeros rekordas šioje rungtyje yra 28,81 sek. Šis rezultatas taip pat yra ir dabartinis Europos rekordas.

Pasaulio rekordas (28,56 sek.) priklauso jamaikietei Aliai Atkinson.

Primename, kad šeštadienį R. Meilutytė triumfavo moterų 100 metrų krūtine finale (1 min. 3,07 sek.), kuriame visas savo varžoves aplenkė daugiau nei 1,6 sek.

Vyrų 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi atrankoje startavo trys Lietuvos plaukikai.

Danas Rapšys užfiksavo 1 min. 44,30 sek. rezultatą ir laimėjo savo kvalifikacinį plaukimą.

Pagrindinėje dalyvių grupėje lietuvio laikas buvo ketvirtas, taigi panevėžietis užsitikrino vietą finale, kuris vyks 21 val. 14 min.

Tomas Navikonis distanciją įveikė per 1 min. 46 sek. ir savo atrankiniame plaukime finišavo ketvirtas. Jo laikas buvo dvyliktas, o beveik identišku greičiu plaukusio Daniilo Pancerevo – tryliktas.

Ryte geriausiai pasirodė Pietų Afrikos plaukikas Matthew Satesas (1 min. 43,14 sek.).

Lietuvos rekordas priklauso D. Rapšiui – 1 min. 40,85 sek.

Andrius Šidlauskas šįryt pasirodė vyrų 200 m plaukimo krūtine rungtyje.

Savajame atrankos plaukime panevėžietis finišavo per 2 min. 8,61 sek. ir užėmė antrą vietą, nusileidęs tik lenkui Dawidui Wiekierai (2 min. 7,63 sek.).

Finišavus visiems atrankos plaukimams lietuvio rezultatas – penktas, o geriausias priklauso čekui Matejui Zabojnikui (2 min. 7,61 sek.).

Finalo laikas sekmadienį – 20 val. 59 min.

A. Šidlauskui priklausantis Lietuvos rekordas šioje rungtyje yra 2 min. 5,14 sek.

Šiemet pasaulio taurės dalyvius priims trys miestai. Kitą savaitgalį (spalio 28–30 d.) plaukikai varžysis Toronte, o sezono nugalėtojai paaiškės lapkričio 3–5 dienomis Indianapolyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)