Šeštadienis Galvestono įlankoje vykstančiame ILCA6 pasaulio čempionate buvo pats vėjuočiausias. Visą dieną pūtė 6-8 m/s (12-17 mazgų) pastovios pietryčių krypties vėjas, sustiprintas vietinio brizo. Toks vėjas negilioje įlankoje sukėlė netvarkingas ir stačias bangas.

Šios sąlygos nebuvo pačios tinkamiausios Lietuvos sportininkei Viktorijai Andrulytei. Pirmąjį dienos startą auksinis laivynas pasveikino masiniu falšstartu, tad procedūra buvo pradėta nuo pradžių. Kitame starte Viktorija užsiėmė gerą poziciją tarp varžovių ir startavo labai sėkmingai. Pirmąjį ženklą apiplaukusi greičiausiame penkioliktuke dėl stipriai ir netikėtai pasisukusio vėjo iš dešinės, Lietuvos sportininkė prarado savo pozicija laviruotėje (priešvėjiniame kurse) ir finišavo 29.

Kito starto metu olimpietei nepavyko užsiimti geros pozicijos starto linijos viduryje ir toliau visas plaukimas nesiklostė sėkmingai. Tiek pavėjiniai kursai, tiek laviruotė buvo sunkūs. Lietuvos sportininkę lenkė sunkesnės varžovės, kurioms, pučiant stipresniam vėjui, yra lengviau ne tik įgauti greičio, bet ir įveikti stačią ir piktą Galvestono įlankos bangą. Net ir geras strateginis planavimas šį kartą nepadėjo Viktorijai konkuruoti su sunkesniais bei greitesniais varžovių laivais. tad sportininkė finišavo tik 42.

Paskutiniame dienos starte buriuotoja pasirinko dešinę distancijos pusę, kurioje tuo metu susilpnėjo vėjas. Prie pirmojo ženklo Viktorija buvo laivyno viduryje, tačiau pavėjiniame kurse dėl nuovargio sunkiau sekėsi išnaudoti bangas. Šiame plaukime sportininkė finišavo 41, o bendroje įskaitoje olimpietė nukrito per vieną poziciją ir likus dviems finaliniams plaukimams yra 33 tarp geriausių pasaulio ILCA6 buriuotojų.

„Nėra pergalių be pralaimėjimų. Manau šį kartą mane įveikė svarbių varžybų jaudulys – juk tai vis dėlto paskutinės tokios stiprios varžybos prieš atranką į Paryžiaus olimpines žaidynes. Kelias dienas sunku buvo net valgyti. Numečiau svorio ir tai iš karto atsiliepė rezultatui. Žinoma, apmaudu, tačiau jokiu būdu nepasiduodu. Priimu tai kaip progą tobulinti save ir ateityje ruoštis dar atkaklesnėms kovoms”, - sakė V. Andrulytė.

Sekmadienį, paskutinę ILCA6 pasaulio čempionato dieną, organizatoriai žada padaryti paskutinius du finalinius plaukimus, po kurių paaiškės 2022 m. pasaulio čempionė. Didžiausią šansą ja tapti turi danė Anne-Marie Rindom artimiausias varžoves lenkianti 19 taškų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją