Būsimi varžovai skirtingai pradėjo atrankos turnyrą. Lietuvos rinktinė svečiuose 23:36 pralaimėjo grupės favoritei Vengrijos rinktinei, o šveicarai namuose minimaliu skirtumu 24:23 įveikė Sakartvelo komandą.

„Rungtynėse Vengrijoje nepavyko išpildyti to, ką buvome numatę. Rezultatas netenkina nei trenerių, nei žaidėjų. Daug analizavome pralaimėtas rungtynes. Aptarėme ko neišpildėme šiose rungtynėse ir ką reikia keisti. Buvo per daug neparuoštų ir skubotų metimų, kurie davė daug erdvės varžovų kontratakoms. Ištaisius klaidas ir daug geriau realizuojant metimus, vaizdas aikštelėje keistųsi iš esmės. Treniruotėse rankininkai yra labai susikoncentravę, stengiamės ištaisyti padarytas klaidas ir esam nusiteikę rimtai kovai su šveicarais“, – sako Lietuvos rinktinės treneris Gintaras Savukynas.

Į 2024 m. Europos čempionatą pateks dvi geriausios grupės komandos ir keturios geriausios trečią vietą grupėse užėmusios ekipos. Geriausios keturios trečią vietą užėmusios rinktinės bus nustatytos atsižvelgiant tik į rungtynes su dvi pirmąsias vietas grupėje užėmusiomis komandomis.

„Pergalė su šveicarais mums duotų labai didelį žingsnį į priekį. Labai tikimės ir audringo sirgalių palaikymo. Vengrijoje pamatėm, kad sirgalių palaikymą pajutę šeimininkai labai užsivedė. Mes irgi prie savo sirgalių daug geriau žaidžiame. Pirmiausia, ką turime padaryti, tai geriau gintis. Tada mėginti regzti greitas atakas. Svarbiausia – neduoti varžovams pelnyti lengvų įvarčių“, – tvirtina vienas rinktinės lyderių Benas Petreikis.

Per visą istoriją Lietuvos rankininkai su Šveicarijos rinktine yra susitikę dešimt kartų. Lietuviai šventė penkias pergales, keturios pergalės – šveicarų sąskaitoje. Neįtikėtinai dramatiškai vyko paskutinis lietuvių ir šveicarų susitikimas 2012 m. Vilniuje. Po Lietuvos rinktinės vartininko Arūno Vaškevičiaus atremto 7 m baudinio jau pasibaigus rungtynių laikui, rungtynės baigėsi Lietuvos rinktinei palankiomis lygiosiomis 24:24.

„Sunku įvardinti šios dvikovos favoritą. Varžovai labai stiprūs, savo sudėtyje turi devynis Vokietijos „Bundeslygoje“ rungtyniaujančius rankininkus. Šveicarų kapitonas Andre Schmidas yra vienas geriausių centro pozicijos žaidėjų pasaulyje. Varžovas tikrai kietas ir laukia įdomi kova. Mes žaidžiame namuose ir privalome padaryti viską maksimaliai gerai, kad rezultatas būtų mūsų naudai“ – teigia G. Savukynas.

Europos čempionato finaliniame etape Lietuvos rinktinė yra dalyvavusi du kartus – 1998 ir 2022 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją