yte išplaukus į Galvestono įlanką startai buvo atidėti neribotam laikui, gerokai po pietų visas laivynas vėl sukviestas ant vandens, kur Viktorijos Andrulytės grupėje įvyko net 3 masiniai niekstarčiai. Tačiau ilgas laukimas ir nervų karas prie starto linijos neišmušė Lietuvos olimpietės iš vėžių. Ji penktadienį prasidedančiuose finaluose varžysis pačiame stipriausiame – auksiniame laivyne.

Praėjusią naktį Galvestono įlankoje siautėjo audra su žaibais ir lietumi. Pasaulio čempionato organizatoriams audringų debesų atneštas vėjas atrodė labai daug žadantis. Tačiau vos tik 86 sportininkės iš viso pasaulio susirinko ant vandens, vėjas nurimo ir visai dingo. Varžybos buvo atidėtos neribotam laikui, o visas laivynas išsiųstas į krantą. Praėjus 3 valandoms vėl buvo iškelta startų vėliava. Pūtė 3-5 m/s (5-12 mazgų) vėjas, taigi buvo tikimasi įvykdyti bent vieną startą.

Pirmi trys duoti startai Lietuvos sportininkės V. Andrulytės grupėje buvo priešlaikiniai. Net du iš jų – su juoda vėliava, kas reiškia, kad jei kuri sportininkė padarys individualų niekstartį, bus iš karto diskvalifikuota. Ketvirtasis startas, duotas jau saulei leidžiantis, buvo sėkmingas. Viktorijai užsiėmus gerą poziciją,

Lietuvos trispalvė visą distanciją buvo matyti laivyno priekyje. Sportininkė trečią ženklą apiplaukė 17 ir paskutiniame pavėjiniame kurse, teisingai numačiusi vėjo gūsio krypti, aplenkė šveicarę, kanadietė, ispanę ir sportininkę iš Bermudų salų, taip pakildama į 13 vietą. Bendroje įskaitoje Viktorija – 39-a, o tai užtikrina jai vietą auksiniame laivyne, kur jau nuo rytojaus finaliniuose plaukimuose varžysis 43 stipriausios pasaulyje ILCA6 buriuotojos.

„Neskaitant visos dienos laukimo, kas labai išvargina ir sumažina koncentraciją, plaukimas buvo labai sunkus. Vėjas kardinaliai sukosi iš dešinės, kas normaliomis aplinkybėmis reiškia, kad teisėjai turi tokį plaukimą trumpinti. Tačiau šį kartą tai turbūt buvo paskutinės vilties plaukimas ir teisėjai tiesiog leido finišuoti esamoje distancijoje.

Labai džiaugiuosi pasiekusi pirmąjį savo tikslą, kurį kėliau šiam čempionatui – atsirinkau į auksinį laivyną. Rytoj prasideda finalai, kiekvienas plaukimas nuo šiol bus aukso vertės. Taškų skirtumas tarp varžovių yra labai nedidelis, niekas neturi aiškios persvaros, taigi nutikti gali bet kas“, – po ilgos ir sunkios dienos pasakojo Viktorija.

Penktadienį planuojami pirmieji 3 finaliniai plaukimai iš planuojamų 8-ių. Vėjo prognozės rodo pastovų brizą, todėl laukia įdomi ir įvykių kupina diena.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją