Finalinėse sezono lenktynėse Hokenhaime, Vokietijoje, per avariją nukentėjęs D. Schumacheris patyrė rimtesnę traumą nei galvota iš pradžių. Kaip Motorsport-Magazin.com sakė jo tėvas Ralfas, Davidui lūžo stuburo slankstelis juosmens srityje.

„Kai Davidas grįžo namo, skundėsi nugaros skausmais. Iš karto nusprendėme vykti į ligoninę Salzburge ir padaryti rentgeno tyrimą. Tuomet ir paaiškėjo, kad lūžęs juosmens stuburo slankstelis. Anot gydytojo, Davidas turės ilsėtis maždaug šešias savaites“, – sakė Ralfas Schumacheris pridūręs, kad kol kas operacijos galbūt pavyks išvengti.


Hokenheime avarija kilo po to, kai D. Schumaheris susidūrė su „Porsche“ automobilį vairavusiu austru Thomu Preiningu. Abu dideliu greičiu rėžėsi į trasos apsaugas. Abiem iš paskos važiavęs norvegas Dennisas Olsenas taip pat neišvengė susidūrimo su apsaugine sienele, jo automobilis užsidegė. Kito į avariją patekusio lenktynininko Rolfo Ineicheno būklė buvo prasta, jis iš karto nugabentas į ligoninę.

„Viskas atrodė kaip iš siaubo filmo“, – mintimis po lenktynių dalinosi BMW pilotas Philippas Engas. „Tai prasčiausias vaizdas, kokį esu matęs DTM lenktynėse“, – kalbėjo vienas iš favoritų Rene Rastas.

DTM čempionas Sheldonas van der Linde kalbėjo apie žingsnį atgal: „Žmonės pernelyg daug rizikuoja, tai yra labai pavojinga.“

Schumacherių šeimoje į tokias avarijas ir traumas – itin jautriai reaguojama. Priminsime, kad „Formulės-1“ legenda, Davido dėdė Michaelis Schumacheris 2013 metais gruodžio 29-ą dieną slidinėjant Meribelyje griuvo ir patyrė sunkią galvos traumą.

Kritinės būklės sportininkui gydytojai pašalino kraujo krešulius iš jo smegenų, tačiau atsistoti lenktynininkas ant kojų taip ir nesugebėjo.

Nuo 2014 metų rugsėjo mėnesio M. Schumacherį jo namuose Lozanoje prižiūri specialistai. Jį lanko tik šeimos nariai ir artimiausi draugai, informacija apie Michaelio sveikatą kruopščiai slepiama iki dabar.

Michaelio sūnus Mickas šiuo metu lenktyniauja prestižinėse „Formulės-1“ lenktynėse. Tiesa, kol kas tėvo pėdomis sekti jam sekasi labai sunkiai.

„Haas“ automobilį vairuojantis Mickas šį sezoną su 12 taškų rikiuojasi 16-oje vietoje iš 22 lenktynininkų. Antrą sezoną „F-1“ lenktyniaujantis M. Schumacheris yra vienas iš daugiausiai klystančių ir avarijų sukeliančių pilotų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją