Pirmąsias čempionato rungtynes žaidę „Šviesos“ rankininkai namuose 43:32 (17:11) nugalėjo antrą pralaimėjimą sezone patyrusį Panevėžio „SC-RSSG Grifą“. Pirmo kėlinio pabaigoje vilniečiai susikrovė apčiuopiamą persvarą 17:11 ir po pertraukos skirtumą dar padidino.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė 8 įvarčius pelnęs Mantas Urvikis, po 7 įvarčius prie pergalės pridėjo Skirmantas Plėta ir Šarūnas Ugianskis. Aukštaitijos sostinės komandai 6 įvarčius pelnė Titas Janušonis, po 5 įvarčius įmetė Vismantas Moderis ir Amandas Šarkanas.

„Labai laukėm pirmųjų čempionato rungtynių, nes praleidome pirmą turą ir jau spėjom pasiilgti varžybų atmosferos. Panevėžio komanda sustiprėjusi, palyginus su praėjusiu sezonu. Buvo labai įdomios rungtynės ir pirmą kėlinį vyko atkakli kova. Vėliau varžovus pranokome greičiu, ištverme, surengėme greitų atakų ir pelnėme lengvų įvarčių. Gynyboje gerai žaidė mūsų vartininkai ir tai leido atitrūkti. Reikia pagirti varžovus, kurie davė gerą kovą ir rungtynės turėjo patikti gausiai susirinkusiems žiūrovams“, – sakė vienas „Šviesos“ lyderių S. Plėta.

Kitose Vilniuje vykusiose rungtynėse nugalėtoją lėmė vienas įvartis. HC „Vilnius“ namuose turėjo pripažinti „Dragūno“ pranašumą 32:33 (16:14). Antro kėlinio pradžioje šeimininkai įgijo keturių įvarčių persvarą. Tačiau klaipėdiečiai netrukus persvėrė rezultatą ir sėkmingesnė rungtynių pabaiga lėmė antrą „Dragūno“ pergalę sezone.

Uostamiesčio komandoje sunkiai sulaikomi buvo Mykolas Lapiniauskas, pelnęs 11 įvarčių ir Tomas Drakšas, įmetęs 10 įvarčių. Antrą pralaimėjimą patyrusiai „Vilniaus“ ekipai 10 įvarčių surinko Vaidas Drevinskas, po 6 įvarčius įmetė Martynas Lapinskas, Martynas Žala ir Mindaugas Urbonas.

„Rungtynių pradžia buvo labai klampi, buvo daug nesusikalbėjimo ir darėme daug vaikiškų klaidų. Jauniems mūsų žaidėjams dar kiša koją jaudulys. Bet vėliau su juo susitvarkėme. Po kelių sėkmingų momentų įgavome pasitikėjimo savo jėgomis ir pavyko pasiekti persilaužimą. Rungtynių pabaigoje varžovai pavojingai priartėjo ir vos neišleidome pergalės iš rankų. Gerai, kad paskutinėje atakoje pavyko apsiginti. Pergalę lėmė vienas kito palaikymas aikštelėje ir nusiteikimas kovoti iki pabaigos“, – teigė į Lietuvos rinktinę pakviestas M. Lapiniauskas.

Po šio turo Lietuvos čempionate bus pertrauka, nes geriausi šalies rankininkai atstovaus Lietuvos rinktinei Europos čempionato atrankos turnyre. Spalio 12 d. Lietuvos rinktinė svečiuose susitiks su Vengrija, o spalio 16 d. Klaipėdoje priims Šveicarijos nacionalinę komandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją