Tikra drama virė Molėtuose, kur vietos rankininkės priėmė čempiono titulą ginantį Kauno „Žalgirį“. Susitikime net 16 kartų rezultatas buvo lygus ir nugalėtojos paaiškėjo tik paskutinėmis rungtynių sekundėmis. Po pirmo kėlinio šeimininkės pirmavo minimaliu skirtumu, o iki antro kėlinio pabaigos likus žaisti 10 min. susikrovė 4 įvarčių persvarą. Tačiau rungtynių pabaigoje „Žalgirio“ rankininkės sugebėjo ne tik išlyginti, bet ir persverti rezultatą 30:29. Pergalingą įvartį iki finalinės sirenos likus žaisti 13 sek. pelnė Kamilė Rupeikaitė.

„Komanda dar yra formavimo stadijoje ir ženkliai atsinaujinusi. Prieš sezoną turėjome mažai bendrų treniruočių ir dar trūksta susižaidimo, tarpusavio supratimo. Jaunas rankininkes rungtynių pradžioje kaustė ir jaudulys, todėl jos dar neparodė visko ką gali. Bet merginos parodė charakterį, sugebėjo pasivyti varžoves ir išplėšė pergalę. Jaunoms žaidėjoms labai svarbu sezoną pradėti pergale. Tikimės toliau tobulėti ir žaidimas turėtų keistis į gerą pusę“, – sakė „Žalgirį“ treniruojantis Miglius Astrauskas.

Rezultatyviausiai „Žalgirio“ gretose žaidė 5 įvarčius pelniusi Austėja Narauskaitė, po 4 įvarčius prie pergalės pridėjo Rūta Vanagė, Karolina Čekuolytė ir Kamilė Golubeva. „Molėtų“ komandai 7 įvarčius surinko Monika Lastovskytė, 6 įvarčius įmetė Goda Matelytė.

Lietuvos vicečempionės Vilniaus „Eglės“ rankininkės čempionatą pradėjo pergale išvykoje 33:28 prieš Klaipėdos „Viesulo SC-Dragūno“ komandą. Nugalėtojoms 7 įvarčius pelnė Greta Sadauskaitė, po 5 įvarčius surinko Laura Rybakovaitė, Beatričė Ruseckaitė ir Rita Rakauskienė. Uostamiesčio komandos nuo pralaimėjimo neišgelbėjo net 11 įvarčių pelniusi Aušra Stroputė.

„Sezoną pradėjome pralaimėjimu Super taurės rungtynėse, tačiau mums tai buvo į naudą. Pralaimėjimas suveikė kaip šaltas dušas, bet to, turėjome ilgesnį pasiruošimą Lietuvos čempionatui. Tai matėsi pirmose rungtynėse Klaipėdoje. Mes daug mažiau klydome negu varžovės. Aikštelėje leidome pasireikšti visoms komandos rankininkėms ir džiugu, kad visos jos davė naudos komandai. Bet dar reikia įdėti daug darbo, kad komanda žaistų taip, kaip norisi treneriui“, – teigė „Eglės“ treneris Karolis Kaladinskas.

Kitose rungtynėse praėjusio sezono prizininkė Kauno raj. „HC Garliava“ svečiuose 32:30 nugalėjo Vilniaus „Sostinės taurą“. Iki rungtynių pabaigos likus žaisti penkioms minutėms, rezultatas dar buvo lygus. Beveik visų rungtynių metu pirmavusios garliaviškės lemiamą persvarą susigrąžino paskutinėmis minutėmis.

Nugalėtojų gretose nesulaikoma buvo Martyna Vaitkutė. Visus savo metimus realizavusi M. Vaitkutė pelnė net 13 įvarčių ir tapo rezultatyviausia pirmo turo rankininke. Mantė Voskresenskaja prie pergalės pridėjo 9 įvarčius. „Sostinės tauro“ komandai po 10 įvarčių pelnė Gabija Pilikauskaitė ir Singrida Kulikovaitė.

Kitas Lietuvos čempionato turas vyks spalio 15 d. Jau antrame ture susitiks praėjusio sezono finalininkės „Žalgirio“ ir „Eglės“ rankininkės.