Žūtbūtiniai atrankos į Paryžiaus žaidynes startai Lietuvos sportininkams prasidės dar šiais metais. Gruodį į kovą pasaulio čempionate Portugalijoje stos Lietuvos nacionalinė golbolo rinktinė, kuri pernai iš paralimpinio Tokijo grįžo su Japonijoje iškovotais bronzos apdovanojimais.

Lapkritį planetos pirmenybėse Azerbaidžane startuos kitas Tokijo paralimpinių žaidynių prizininkas Osvaldas Bareikis. Dziudo imtynininkas, neseniai nuskynęs bronzą Europos čempionate, Baku grumsis ne tik dėl apdovanojimų, bet ir dėl taškų atrankoje į Paryžiaus paralimpines žaidynes.

Kitą vasarą planetos pirmenybės laukia Lietuvos lengvaatlečių ir plaukikų, atrankos varžybose dalyvaus ir kitų sporto šakų – triatlono, šaudymo, šaudymo iš lanko – atstovai.

Aušra Garunkšnytė / FOTO: LPAK

„Pasirengimas atrankos startams vyksta, turime užtikrinti sportininkams kuo geresnes sąlygas. Kviečiu prisijungti ir palaikyti mūsų paralimpinę rinktinę visus: verslą ir visuomenę. Kiekvienas galime tapti Lietuvos pergalių dalimi. Pradedame kampaniją, kurios metu surinktos lėšos atiteks sportininkų pasirengimui. Kiekvieno indėlis atsipirks su kaupu, Lietuvai laimint pasaulinėje arenoje“, – kvietė Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius.

Palaikymo, kuris, anot M. Biliaus, yra būtina paralimpiečių sėkmės sąlyga, paralimpiečiai prašo startuojančioje socialinėje kampanijoje „Mums reikia tavo palaikymo!“.

Paprasčiausias ir greičiausias būdas prisidėti prie Lietuvos rinktinės pasirengimo – skambutis trumpuoju numeriu 1408, į sportininkams skirtą sąskaitą pervedantis penkis eurus.

Kampanijos veidais tapo keturi Lietuvos paralimpinės rinktinės sportininkai: plaukikas Edgaras Matakas, šaulė Raimeda Bučinskytė, triatlonininkas Ernestas Česonis ir maratonininkė Aušra Garunkšnytė.

Edgaras Matakas / FOTO: LPAK

„Pradedančiam sportininkui, kokia aš buvau 2017 m., kai pradėjau bėgti maratoną, labai sunku patekti į tokias elitines varžybas kaip paralimpinės žaidynės, nes šalies sporto finansavimo sistema palaikymą užtikrina tik jau turintiems rimtų pasiekimų tarptautinėje arenoje atletams. Į Tokiją patekau rėmėjų dėka. Gaila, kad man nepavyko startuoti dėl traumos, dabar viską pradedu iš naujo ir svajoju bėgti Paryžiuje“, – sakė Lietuvos paralimpinės rinktinės bėgikė A. Garunkšnytė.

Lietuvos paralimpinis komitetas kampaniją „Mums reikia tavo palaikymo!“ inicijuoja kartu su medicinos centrų tinklu „Northway“, šiemet tapusiu mūsų šalies paralimpinio judėjimo rėmėju.

„Verslo ir visuomenės palaikymas paralimpiečiams yra ypatingai svarbus. Dalis negalią turinčių sportininkų, pretenduojančių į žaidynes, neturi lėšų dalyvauti varžybose. Kviečiu visus geros valios žmones, verslininkus paremti paralimpinę komandą. Tai – mūsų visų garbės reikalas”, – sakė medicinos centrų tinklo „Northway“ generalinė direktorė Diana Bumelytė.

Raimeda Bučinskytė / FOTO: LPAK

Paralimpinio komiteto prezidentas M. Bilius dėkojo kampanijos partneriams ir džiaugėsi susitelkimu, kurio tikslas – kuo sėkmingesnis šalies paralimpiečių pasirodymas Prancūzijoje vyksiančiose žaidynėse.

„Iki Paryžiaus žaidynių liko tik dveji metai. Tikslas – padaryti viską, kad į jas patektų kuo daugiau Lietuvos sportininkų. Tokijuje jų turėjome vienuolika, iškovojome tris medalius. Galime turėti didesnę komandą ir daugiau apdovanojimų“, – sakė M. Bilius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją