Trečio iš eilės titulo sieks Vilniaus „Šviesos“ rankininkai, kuriems rimčiausią iššūkį ketina mesti praėjusį sezoną tik po atkaklios kovos finale pralaimėjęs Kauno „Granitas-Karys“ bei prizininku tapęs Klaipėdos „Dragūnas“. Čempionate žais dar du sostinės klubai HC „Vilnius“ ir „Amber“, Alytaus „Varsa-Stronglasas“ ir Panevėžio „SC-RSSG Grifas“.

Svarbiausias pakeitimas lyginant su praėjusiu sezonu – Baltijos lygoje rungtyniaujantys Lietuvos klubai kovas LRL pradės nuo reguliariojo sezono pradžios. Praėjusį sezoną Baltijos lygoje rungtyniavusios ekipos prie LRL prisijungė tik nuo atkrintamųjų varžybų.

„Reguliariajame sezone vyks du turai, visos komandos tarpusavyje sužais namuose bei svečiuose. 1-2 vietas užėmę klubai iškovos tiesioginius kelialapius į pusfinalį. 3-6 vietas užėmusios komandos varžysis ketvirtfinalyje iki dviejų pergalių. Iki dviejų laimėtų rungtynių vyks ir pusfinaliai bei kova dėl bronzos medalių. Finale dėl aukso bus kovojama iki trijų pergalių“, – apie varžybų sistemą pasakojo LRL direktorius Tadas Jansonas.

Šeštadienį pirmame ture vyks trejos rungtynės. Panevėžyje „Grifas“ priims „Granitą“, „Vilnius“ namuose susitiks su „Varsa“, o „Amber“ žais su „Dragūnu“.

Po nepriklausomybės atkūrimo Lietuvos čempionų vardus yra iškovoję šeši klubai. Net 17 kartų čempionu tapo „Granitas“, „Dragūno“ sąskaitoje – 9 titulai. Dukart aukso medalius laimėjo „Šviesa“ ir Panevėžio „VikingMalt“. Po kartą čempione tapo „Varsa“ ir patį pirmąjį nepriklausomybę atgavusios Lietuvos čempionatą 1990 metais laimėjęs Klaipėdos „Maistas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją