Mosto „Banik“ klubui atstovaujanti A. Šponė pasižymėjo EHF Čempionių lygos trečio turo rungtynėse su Liublianos „Krim“ komanda. A. Šponė pelnė 2 įvarčius. Iš viso į vartus lietuvė metė 6 kartus.

„Banik“ rankininkės namuose pralaimėjo 29:42. Patyrusios jau trečią pralaimėjimą iš eilės, Čekijos čempionės atsidūrė paskutinėje aštuntoje Čempionių lygos A grupės vietoje.

„Rungtynes pradėjome gerai ir gera mūsų gynyba neleido varžovėms nutolti. Turėjom šansų iškovoti taškų, tačiau neišpildėme plano, kurį buvo paruošęs treneris. Iškovoti pirmuosius taškus sutrukdė ir mūsų lyderės Valerie Smetkovos trauma. Nemažai „Banik“ rankininkių debiutuoja Čempionių lygoje, kartais pritrūksta pasitikėjimo ir išmetame kamuolį neužtikrintai, nors susikuriame neblogas progas“, – sakė kairiojo pusiau krašto pozicijoje rungtyniaujanti A. Šponė.

21-erių metų lietuvei tai buvo antrosios rungtynės Čempionių lygoje. Pirmame susitikime su „Odense“ komanda A. Šponė įvarčiais nepasižymėjo.

„Antrose rungtynėse gavau daugiau laiko aikštelėje. Pirmos minutės buvo sunkios, nes reikėjo susitvarkyti su jauduliu ir šaltomis rankomis. Vėliau gynyboje pavyko blokuoti varžovės metimą, tai padėjo atsikratyti jaudulio ir pelniau pirmuosius įvarčius Čempionų lygoje. Šiek tiek kyla problemų adaptuotis naujoje vietoje, esu naujas žmogus komandoje. Be to, čekų kalba gana sudėtinga ir tai trukdo greičiau įsilieti į komandą. Bet po truputį pradedu suprasti komandos drauges ir tai padės prasilaušti“, – teigė prieš tris savaites „Banik“ komandą papildžiusi A. Šponė.

Šį savaitgalį Čempionių lygoje bus ir daugiau lietuviškų akcentų. Sekmadienį Danijoje vyksiančioms „Esbjerg“ ir Hamaro „Storhamar“ rungtynėms teisėjaus Viktorija Kijauskaitė ir Aušra Žalienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją