Keli šimtai lietuvių „Hala Legionow“ arenos tribūnose pašoko iš savo vietų: E. Sečinskio ataka keliu papuošė Lietuvos rinktinės pasirodymą pirmą pasaulio kiokušin karatė čempionato dieną.

Aštuntfinalyje 28-erių vilnietis užbaigė kovą su Sota Ochai anksčiau laiko.

„Pavyko išmušti varžovą iš ritmo, sutrikdyti jo kojų darbą – priešininkas nelabai žinojo, iš kurios pusės tikėtis smūgio, ir pavyko jį užklupti“, – Delfi komentavo sunkiasvoris iš „Saulės ženklo“ klubo.

Japonijos kovotojui čempionatą užbaigęs „ippon“ lietuviui paglostė širdį.

„Laimėti prieš japoną nokautu pasaulio čempionate daug kas norėtų – turiu ką įsirašyti į savo CV. Labai džiaugiuosi“, – neslėpė E. Sečinskis, pirmame rate ne taip efektingai susitvarkęs su Irano kovotoju Seyedu Sajadu Razavi.

Jis teigė Kelcuose išbandantis naują kovos stilių, ties kuriuo dirbo pastaraisiais mėnesiais.

„Važiavau į šį čempionatą norėdamas patikrinti, ar pavyks šiek tiek pakeisti kovos stilių. Iki šiol daugiausiai dirbdavau artimoje distancijoje, o dabar noriu ją išplėsti. Pirmoje kovoje sekėsi sunkiau, bet antrojoje išsilaisvinau, realizavau namų darbus“, – vertino triskart Europos čempionas ir daugkartinis prizininkas.

Nors žemyne E. Sečinskis savo statusą jau yra įtvirtinęs, ant pasaulio pirmenybių apdovanojimų pakylos jam svečiuotis kol kas nėra tekę.

Kelcuose iki pastarosios liko paskutinis žingsnis, bet laikytis reikės iš paskutiniųjų – ketvirtfinalyje laukia vietos publikos numylėtinis Maciejus Mazuras.

Vienintelį kartą iki šiol jie buvo susidūrę 2017 metų Europos pirmenybėse: tuomet pusfinalyje pranašesnis buvo M. Mazuras.

Tiesa, po trejų metų pertraukos ant tatamio varžybose grįžusiam 31-erių lenkui šeštadienį aštuntfinalyje pačiam teko sukandus dantis grumtis žūtbūtinėje dvikovoje su japonu Yuki Okada – pergalę favoritas išplėšė tik paskutinėmis sekundėmis.

„Nereikia pamiršti, kad M. Mazuras – pasaulio vicečempionas, vienas stipriausių karatė kovotojų visoje planetoje. Man didelė garbė pasilyginti su tokiu varžovu jo paties namuose.

Aišku, gal ilga pertrauka lenkui turi įtakos. Girdėjau, jog jis mėgino save mišriuose kovos menuose, jog neseniai padidėjo jo šeima. Manau, yra daug faktorių, dėl kurių jam dabar sudėtingesnis laikotarpis. Bet M. Mazuras vis tiek išlieka agresyvus ir labai pavojingas priešininkas, sugebantis labai efektingai užbaigti kovas ir pasižymintis nokautuojančia technika. To nereikia pamiršti. Laukia įdomi ir, tikiuosi, graži kova“, – samprotavo E. Sečinskis.

Jis jaučiasi ramus dėl bent jau vieno lenko kozirio. Nors šeimininkai „Hala Legionow“ arenoje, kaip ir pridera, sulaukia karšto palaikymo, nepernelyg nusileidžia ir lietuvių užnugaris tribūnose.

„Jaučiamės čia kaip namuose: Vilniuje ar, pavyzdžiui, Kėdainiuose, kur vyko paskutinės mūsų varžybos. Džiaugiamės, kad mes – ne vieni, kad žmonėms karatė rūpi. Tikiuosi, jiems taip pat įdomu stebėti šį čempionatą, kaip mus – kovoti“, – sakė E. Sečinskis.

Jeigu svečiams iš Lietuvos ir toliau panašiai seksis, juos atlydėjusiai publikai sekmadienį gali tekti kiek pritilti: neatmestina, jog sunkiasvorių pusfinalyje ar finale susidurs du tautiečiai.

Į ketvirtfinalius taip pat žengė Eventas Gužauskas bei Orestas Abazorius – kaip ir E. Sečinskis, abu kaip reikiant trinktelėjo konkurentams.

E. Gužauskas aštuntfinalyje nokautavo vengrą Adamą Davidą, o O. Abazorius pasiuntė į nokdauną („wazari“) dar vieną Tekančios saulės šalies pasiuntinį Takeru Osaką.

Paslydo tik jauniausias iš kompanijos Paulius Žimantas, kuris varžovui nepasirodžius be kovos pateko į aštuntfinalį, tačiau tuomet nusileido japonui Kodai Suzuki.

„Labiausiai netikėta, kad nepavyko Pauliui – labai stipriam ir perspektyviam kovotojui. Gal jam neišėjo į naudą tai, jog pirmoje kovoje nesulaukė savo varžovo“, – svarstė E. Sečinskis.

Į ketvirtfinalius iškopė bei sekmadienį pasirodymą taip pat tęs abu lietuviai 75-85 kg svorio kategorijoje: Juras Sokolovas ir Justinas Kvietka.

Primename, kad iš šešių moterų varžybose startavusių lietuvių pusfinalius pasiekė bei medalius užsitikrino dvi: Rūta Brazdžionytė (55-60 kg) ir Brigita Gustaitytė (virš 60 kg).

Sekmadienį, nuo 12 val. Lietuvos laiku, Delfi tiesiogiai transliuos lemiamas kovas iš Lenkijos, kurių metu paaiškės naujieji čempionai ir prizininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją