34-erių lengvaatletė trečiadienį pranešė, jog deda tašką savo profesionalioje karjeroje.

„Galėčiau parašyti labai daug, bet labai užtruksite skaityti.

Po 23-ų metų lengvosios atletikos būrelyje/takelyje atėjo laikas pokyčiams ir naujai pradžiai.

Emocijų antplūdis tiesiog didžiulis, bet labai noriu padėkoti visiems mane palaikiusiems: šeimai, draugams, treniruočių partneriams, sirgaliams, visiems gydytojams, fizioterapeutams ir treneriams, be kurių profesionalaus sportininko karjera būtų neįmanoma, savo šveicariškam klubui LCZ, Lietuvos lengvosios atletikos federacijai, Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui, taip pat buvusiai Kauno sporto mokyklai „Viltis“, kurioje pradėjau sportuoti, taip pat norėčiau paspausti ranką dar daugeliui asmeniškai.

Per tuos metus pažinau labai daug įdomių žmonių, ir tai man – viena didžiausių dovanų.

Lengvoji atletika ne veltui vadinama „sporto karaliene“. Ji yra visų sporto šakų pagrindas ir pradžia, ji reikalauja disciplinos ir atsidavimo, daug sunkaus darbo, judesių tobulumo, sveikatos, proto aštrumo, kritinio mąstymo ir dar daugelio kitų savybių, kurios gali būti įgimtos arba ištreniruojamos.

Mūsų rezultatai čia matuojami tūkstantosiomis sekundės dalimis ir centimetrais, kurie kartais ir skiria laimėjimą nuo pralaimėjimo.

Bet turbūt tas tikslumas ir nuolatinės tobulo judesio paieškos savotiškai žavi ir ugdo mumyse pagarbą sau ir varžovui, kuria geriausias charakterio savybes, augina asmenybes, o tikslai kasdien išlieka tie patys – būti bent šimtąja sekundės dalimi greitesniais už save, bėgti greičiau nei bėgome vakar.

Džiaugiuosi, kad buvau būtent šitos sporto šakos atstovė, buvo didelė garbė atstovauti Lietuvos rinktinei.

Man be galo patiko būti takelyje ir dalintis juo su visais, suprantančiais šio sporto grožį ir magiją.

Na, o dabar metas naujiems darbams ir iššūkiams. Taip pat grįžtu į šeimą, manęs čia jau seniai laukia“, – feisbuke rašė A. Šerkšnienė.

A. Šerkšnienė varžėsi 200 m ir 400 m bėgimo rungtyse, 2018 m. pasaulio uždarų patalpų čempionate 400 m rungtyje iškovojo 7-ą vietą, tais pačiais metais Europos čempionate Berlyne užėmė 6-ą poziciją, 2019 m. Europos uždarų patalpų pirmenybėse liko 4-a vietą, be to, atletė – daugkartinė Lietuvos čempionė (12), Tokijo žaidynių dalyvė.

Agnė Šerkšnienė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją