Klaipėdietis svorio kategorijos iki 130 kilogramų mažajame finale patiesė olimpinį vicečempiona Iakobį Kajaią iš Gruzijos ir iškovojo bronzos medalį.

Gruzinas aiškiai pasirinko pasyvumo taktiką ir neabejotinai tikėjosi išjoti ant žirgo rezultatu 1:1. Tačiau Mantas turėjo savo sprendimą. Lietuvis antrame kėlinuke spaudė iš visų jėgų.

Likus minutei teisėjai leido kalti 11-os metrų baudinį – nuvijo Kajaią į parterį. Laimei, Mantas ryškiai patobulino ridenimą. Lietuvis švystelėjo varžovą į dešinę – neįprastą – pusę. Kajaia risdamasis suprato, kad tai viskas.

Mantas nuo nepriklausomybės atgavimo Lietuvai iškovojo ketvirtą pasaulio čempionato brozos medalį. Dar tris bronzos medalius laimėjo Kristupas Šleiva (72 kg; 2021; Oslo) ir broliai Edgaras (66 kg; 2014; Taškentas) bei Valdemaras (74 kg; 2007; Baku) Venckaičiai

Iki šiol aukščiausiai buvo pakilęs Mindaugas Ežerskis, kuris 2007 metais Baku vykusiame čempionate svoryje iki 96 kilogramų iškovojo pasaulio sidabrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją