„Varžyboms surengti turėjome labai mažai laiko. Todėl smagu, kad turėsime pakankamai gausų būrį imtynininkų. Ypač džiugu, kad atvyko gausi Ukrainos komanda, kurios keli nariai kovoja ginkluotose pajėgose“, – sakė varžybas organizuojantis Pasaulio tautinių imtynių sąjungos prezidentas Gintautas Vileita.

Pasak jo, su Rusijos okupantais kovojantys ukrainiečių sportininkai buvo specialiai deleguoti į čempionatą Vilniuje. Ukrainos delegaciją nemokamai apgyvendino „Best Western Vilnius“ viešbutis, sportininkai – ir vyrai, ir moterys – galėjo kelias dienas treniruotis imtynių bazėje Vilniuje.

Šeštadienį ukrainietiškų imtynių pasaulio čempionato kovos prasidės 9.30 val. Vilniaus miesto sporto mokyklos „Sostinės tauras“ sporto salėje. Ten vyks ir finalai, kuriuos dėl oro sąlygų buvo nutarta perkelti nuo Baltojo tilto po stogu. Areną suteikė Vilniaus miesto savivaldybė.

Pasaulio čempionatas turėjo vykti Ukrainoje, tačiau dėl karo jį surengti ukrainiečiai paprašė Lietuvos.

Drauge su ukrainietiškų imtynių už diržų čempionatu vyks ir tautinių imtynių festivalis, kurio programoje – specialus uzbekiškų imtynių kuraš turnyras Uzbekistano prezidento taurei laimėti, lietuviškų ristynių ir pankrationo atviri Lietuvos čempionatai.

Įvairių tautinių imtynių, tarp jų ir ukrainietiškų, atgimimas prasidėjo maždaug prieš trisdešimt metų. Sovietų priespaudos laikais ukrainietiškos ir kitos tautinės imtynės buvo draudžiamos. Po to pradėta rengti tautinių imtynių varžybas pagal unifikuotas taisykles, tačiau po 2014 m. Rusijos pradėtos agresijos prieš Ukrainą viskas pasikeitė, o ukrainiečiai įkūrė tarptautinę ukrainietiškų imtynių už diržų federaciją. Pernai Lvive įvyko ir pirmasis pasaulio čempionatas, o Vilniuje – Europos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją